Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Sokkoló bejelentés: Jürgen Klopp a szezon végén távozik a Liverpooltól

Eurosport Magyarország

Frissítve 26/01/2024 - 12:38 GMT+1

Jürgen Klopp a Liverpool közösségi oldalain közzétett videóban bejelentette: ez az utolsó szezonja a klub kispadján. A német vezetőedző elmondta, nagyon szereti a Liverpoolt, a szurkolókat és a csapatot, de úgy érzi, kezd kifogyni az energiából, ezért nincs más választása.

Jurgen Klopp

Fotó: Getty Images

Jürgen Klopp a szezon végén távozik a Liverpooltól.

A német vezetőedző pénteken a klub hivatalos közösségi oldalain közzétett videóban bejelentette, hogy a 2023/24-es szezon végén távozik a Liverpool kispadjáról. Döntését fáradtsággal indokolta.
„Megértem, hogy ez sokakat sokkol majd, amikor először hallják, de nyilvánvalóan meg tudom magyarázni – vagy legalábbis meg tudom próbálni” – kezdte mondandóját Klopp.
„Mindent imádok ebben a klubban, ebben a városban, a szurkolóinkban, imádom a csapatot, a stábot. Imádok mindent. Az a tény, hogy így is erre a döntésre jutottam, azt is elárulja, hogy meggyőződésem, ez a helyes lépés.”
Most csak annyit mondhatok, hogy kezdek kifogyni az energiából.
„Jelenleg nincs problémám, régebb óta tudom, hogy be fogom jelenteni, teljes mértékben rendben vagyok. Tudom, hogy képtelen lennék újra és újra és újra elvégezni ezt a munkát.”
„A közösen eltöltött éveket követően, és azok után, amiken együtt keresztülmentünk, kialakult felétek a tisztelet, a szeretet, éppen ezért az a legkevesebb, hogy tartozom nektek az igazsággal. Ez az igazság.”
Klopp mellett a másodedző Pepijn Lijnders és Peter Krawietz is távozik, valamint a fejlesztésért felelős edző, Vitor Matos. A Liverpool közleményében azt írta, a folytatásban Lijnders a saját vezetőedzői ambícióit szeretné üldözni.
„Már novemberben közöltem a döntést a klubbal” – árulta el Klopp. „Ez talán igényel némi magyarázatot, mert az emberek csak annyit látnak kívülről a munkámból, hogy az oldalvonal mellett állok és edzéseket vezényelek, de a legtöbb dolog ezek körül forog.”
Vagyis elkezdődik egy szezon, és te már többé-kevésbé a következőt tervezed.
„Amikor leültünk együtt, és a potenciális igazolásokról beszéltünk, a következő nyári edzőtáborról, akkor villant be az a gondolat, hogy talán már nem is leszek a klubnál, amivel saját magamat is megleptem.”
picture

Jürgen Klopp és Szoboszlai Dominik

Fotó: AFP

Klopp 2015 októberében csatlakozott a Liverpoolhoz, miután a klub menesztette Brendan Rodgerst. Első szezonjában a Liverpool nyolcadik helyen zárt a bajnokságban, és bejutott az Európa-liga döntőjébe, amelyben 3-1-re alulmaradt a Sevillával szemben.
Ezt követően kétszer is negyedik helyen zárta a bajnokságot, a 2017/18-as szezonban pedig döntőbe jutott a BL-ben. Ez volt az a meccs, amelynek az első félidejében lebirkózta Sergio Ramos Mohamed Salahot, aki nem tudta folytatni a találkozót. A meccset végül a madridiak nyerték.
Rá egy évre már ezüstérmet szereztek a Premier League-ben, a BL-ben viszont felértek a csúcsra, a döntőben 2-0-ra győztek a Tottenham ellen.
A 2019/20-as szezon újabb kupasikerrel zárult, ráadásul azt a címet nyerte meg Klopp, amire a legjobban vágytak a szurkolók. 1990 óta megszerezték az első bajnoki címüket, ami egyben az első Premier League-trófeájuk is volt.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés