Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Milanovic

Eurosport
Eurosport

Publikálva 04/06/2015 - 19:17 GMT+2

Carlo Ancelotti a pihenést választotta, Filippo Inzaghi nem bizonyított. Jön Sinisa Mihajlovic.

Fotó: Eurosport

Marcello Lippi jól mondta. Ameddig a riválisok az új edzőt keresik, a Juve a folytonosság elvét követve, szépen erősítget.
A volt szövetségi kapitány megjegyzése nyilván a Milannak (is) szólt. Annak a klubnak, amely elég hamar megtalálta Filippo Inzaghi utódját.
Azt követően, hogy Carlo Ancelotti a "Kloppi elveket" követve, az egy év kihagyásra (vagyis pihenésre) szavazott.
Érkezik Sinisa Mihajlovic a Sampdoriától.
Két éves szerződés, két milliós éves fizetés mellett. Plusz bónuszok. Melyek a nemzetközi kupaszereplés kiharcolása esetén lépnek életbe.
Mert ez a cél. A Bajnokok Ligája.
Még leírni is furcsa, de a Milan az elmúlt kélt idényben hiányzott Európából.
Szóval, Mihajlovic vezetésével irány a dobogó. Minimum. És a szép játék, mert a klubot 1986. februárja óta vezető Silvio Berlusconi bizony ezt is elvárja.
Szerda este a volt miniszterelnök arcorei villájában sikerült átbeszélni a részleteket.
Mihajlovic ezt követően mondott igent. Pedig három éves szerződéssel, megkereste a Fenerbahce is. És felvetődött a neve a Napolinál.
picture

2006. júliusa és 2008. májusa között Mancini segédedzőjeként dolgozott az Internél. Most megkapta a városi rivális Milant

Fotó: Eurosport

A szerb edző ha nem is csodálatos, de egy nagyon jó szezont hozott össze a Sampdoriával. Négy ponttal gyűjtött többet, mint a Milan. Volt csapata 7. lett, de a Genoa licensz gondjai miatt, így is indulhat az EL-ben.
A szakmai alapokat a városi rivális Internél megszerző Mihajlovic (két évig Mancini segédedzője volt), a bizonytalanra szavazott.
De a kétségtelenül nagy(obb) szakmai kihívásra.
A Milan szurkolóival ellentétben ő valószínűleg már tisztában van azzal, mekkora összeg áll rendelkezésére.
Mert ezt a keretet meg kell erősíteni. Ha Berlusconi tényleg komolyan gondolja a BL indulást.
Olasz körökben azt mondják, Mihajlovic nagyon ért a játékosok nyelvén. Kiválóan tudja motiválni a csapatát, és taktikailag is nagyon felkészült (a Sampnál a 4-3-3-as játékrendszert használta, ebből könnyen át lehet váltani 4-2-3-1-re).
Ez volt a menü: Az olasz sajtó kiderítette, milyen ételeket szolgáltak fel szerda este Arcoréban, Silvio Berlusconi villájában. Kezdésként parmezán sajtos padlizsán volt nápolyi paradicsommal, majd pesztós lasagne, kisérőként szicíliai bor, végül brontei pisztáciából készült fagyi.
Játékosként középső középpályásként kezdte (a Serie A-ban 28 szabadrúgás gólig jutott!), majd veszítvén a gyorsaságából visszament középhátvédnek. Sem a pályán, sem a pálya mellett nem félt senkitől. Ilyen múlttal, ez nyilván érthető is. Mihajlovic testközelből élte meg a délszláv háborút.
"Az erőszak bármilyen formája undorító és szégyenteljes. Azt hiszem, egy polgárháborúnál tényleg nincs félelmetesebb. Amikor barátok, és gyerekkori ismerősök válnak ellenségekké, és a volt szomszédok gyilkolják egymást. Az én apukám szerb, az anyukám horvát. A szüleimnek el kellett költözniük Vukovárból, hisz életveszélyessé vált a helyzet. Pár nap múlva az édesanyám testvére felhívott minket, és szó szerint ezt monda: Miért mentetek el? Ha maradtok, legalább meg tudtuk volna ölni azt a féreg szerb férjedet..."
Csütörtök délután Filippo Inzaghit hivatalosan is értesítették a menesztéséről, Sinisa Mihajlovic bemutatásra napokon belül sor kerülhet. Szép feladatot kapott.
De hát ő tényleg nem fél semmitől.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés