Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Még nem túl népszerű

Eurosport
Eurosport

Publikálva 23/06/2015 - 19:22 GMT+2

A Videoton volt vezetőedzője váltja Vincenzo Montellát Firenzében.

Fotó: Eurosport

Székesfehérváron sokan szeretik, Firenzében még többen gyűlölik.
Mégis ő lett a Fiorentina szakvezetője.
Hiába a Juvés múlt (két idényt húzott le Torinóban, BL győztes és bajnok is volt Lippi csapatában), kinevezték a lilák vezetőedzőjének. Paulo Sousa hétfőn Milánóban találkozott a Fiorentinát vezető Della Valle testvérpárral, majd pár órával később már a Stadio Franchiban mutatták be a sajtó képviselőinek.
Mint Vincenzo Montella utódját.
"Lelkesedés, ambíció, bátorság és önbizalom. Ezek jellemeznek edzőként, és szeretnék ilyen Fiorentinát pályára küldeni" - kezdte sajtótájékoztatóját a Videoton volt szakvezetője. Aki természetesen a múltjáról is ejtett szót. "Nyertem fontos kupákat a Juventussal, de később le is győztem őket. Az eredményekkel szeretném meghódítani a firenzei szurkolókat." A szurkolókat, akik a város több pontján graffitik formájában jelezték, nem tartanak igényt Sousára.
Akit mégiscsak kineveztek.
Óriási szezon kell tőle, hogy legalább megközelítse jó barátja, Rui Costa népszerűségét.
picture

Legutóbb a Baselnél dolgozott

Fotó: Eurosport

"Salah egészen döbbenetes fél évet húzott le a csapatnál, még jó, hogy szeretnénk megtartani. Én személy szerint így vagyok Gomezzel is. Nincs felesleges labdarúgó. Hogy követem-e Montella taktikáját? Nagyon szimpatikus volt, ahogy vezette a Fiorentinát. Nem szabad olyan dolgokat lerombolni, melyek korábban kiválóan működtek. De taktikailag mindig van hova fejlődni. Agresszív és sokat futó Fiorentinát ígérhetek."
Sousa 2 évre írta alá, idényenként 1.2 millió eurót fog keresni.
Munkára és eredményekre lesz szüksége ahhoz, hogy a szurkolók elfelejtsék a Juvés múltját. Kevés játékosnak sikerült ex torinóiként meghódítani Firenzét.
Közéjük tartozik Angelo Di Livio. 1999-ben került a lilákhoz, kupagyőztes lett, majd a klub visszasorolása ellenére a negyedosztályban is maradt a Fiorentinánál. A C2-ben már ő volt a csapatkapitány.
"Nincs titok. Dolgozni és harcolni kell minden egyes meccsen. Nem csak a fontos találkozókon, az alacsonyabb osztályú meccseken is. Én így tettem, és a város elfogadott, a szurkolók megszerettek. Ez máshogy nem működik..."
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés