Március végén két töltényt tartalmazó boríték érkezik a Catania klubházába. A címzett Antonino Pulvirenti, a szurkolók körében régóta népszerűtlen elnök, aki nem sokkal később feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen. Történt mindez nem sokkal az Entella elleni bajnoki elvesztése után, amikor a Catania egyre kilátástalanabb helyzetbe került.
Milyen érdekes, a rendőrségi nyomozás (pontosabban lehallgatás sorozat) is ekkor kezdődött.
Hétfő este a rendőrség nyilvánosságra hozta a három hónap óta tartó vizsgálatok eredményeit, melynek következtében Pulvirentit rendőrök vitték el a lakásáról.
Serie A
Kétszer drágább, mint Kaká
27/06/2015 15:35
A nyomozás szerint a szicíliai klubot 2006-ban (22 év várakozás után) az élvonalba vezető elnök, hat mérkőzést vett meg a szezon hajrájában azzal a céllal, hogy benttartsa csapatát a Serie B-ben. Pulvirenti sikerrel járt. Átmenetileg.
Jelen pillanatban ugyanis elképzelhetetlen, hogy a Catania a következő idényt is a másodosztályban kezdje. Bár...Olaszországban járunk, ezt ne felejtsük el.

Antonino Pulvirenti, a Catania volt elnöke.

Fotó: Eurosport

Abban az országban ahol minden nyáron megszűnik (majd gyorsan más néven újjá alakul) egy komoly múlttal rendelkező együttes, és ahol még a jelenlegi szövetségi kapitányt is vádolták azzal, tudott/tudhatott néhány bajnoki meccs manipulálásáról.
A "Treni del gol" fedőnevű nyomozásnak, jelenleg 19 gyanúsítottja van. Köztük hat, a Serie B-ben szereplő játékos. Akik posztjukat tekintve mind védők. Kilenc érintettet már letartóztattak. A házőrizetben védekező Pulvirenti mellett, egy Gianluca Impellizzeri nevű úriembert is vádolnak, méghozzá fogadási csalással. Miután a Catania elnöke a segítőin (így, a volt általános igazgatón Pablo Cosentinon) keresztül mindent szépen leszervezett, Impellizzerit értesítette csapata biztos győzelméről. Aki szépen megfogadta a várható eredményeket. A nyomozók nem véletlenül használták a "Treni del gol" fedőnevet az akció során, hisz lehallgatott telefonbeszélgetések bizonyítják, hogy a csalásban résztvevő játékosokat, néhány vonat menetrendjével azonosították. "Mi a helyzet a 33-as járattal, elindult már?" "A 4-es vonattal minden rendben?" "Nyugalom, a 13-as biztosan indulni fog..."
A "gyanús" meccsek:Varese-Catania 0-3, Catania-Trapani 4-1, Latina-Catania 1-2, Catania-Ternana 2-0, Catania-Livorno 1-1, Catania- Avellino 1-0 
Pulvirenti a Szicíliában jól ismert fapados légitársaság, a Wind Jet tulajdonosaként alapozta meg a vagyonát. De a sziget legszebb pontjain vannak szállodái, és több étteremmel is rendelkezik. 2004-ben vette meg a Cataniát, két év múlva feljutottak a Serie A-ba. 2013-ban megkapta a város kulcsát, a sportért tett szolgálatai miatt.
Bár közleményben tudatta, hogy semmi köze a történtekhez, tegnap minden posztjáról lemondott.
Hivatalosan már nem ő presidente.
A nyomozók 100 számítógépet, mobil és okostelefont foglaltak le, köztük Pulvirentiét is. Azaz a bizonyítékok rendelkezésre állnak. A legutóbbi fogadási csalás miatt ráadásul már komolyabbá is vált Olaszországban a büntetési tétel. Ha bebizonyosodik a csalás, a volt elnök akár 9 évet is kaphat.
A Catania pedig elbúcsúzik a másodosztálytól.
"Kezdem érteni, hogy működik a Serie B. Jövőre megcélozzuk az első helyet."
Így zárul Pulvirenti egyik lehallgatott telefonbeszélgetése.
Serie A
Még nem túl népszerű
23/06/2015 17:22
Serie A
Mandzukic a Juventusba igazolt
23/06/2015 09:37