Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Kétszer drágább, mint Kaká

Eurosport
Eurosport

Publikálva 27/06/2015 - 17:35 GMT+2

A Milan 20 millió euró fizetett érte. Andrea Bertolacci 2002 óta, a harmadik legdrágább olasz labdarúgó.

Fotó: Eurosport

Boban, Kluivert, Baggio, Danadoni, Thiago Silva és Pirlo.
Ebből a hatosból senki nem ért annyit a Milannak, mint Andrea Bertolacci.
Igen, Bertolacci.
A 24 éves, már háromszoros felnőtt válogatott játékosért 20 millió eurót fizetett a Milan, aki így 2002 óta a harmadik legdrágább olasz labdarúgó lett. Az elmúlt 13 évben, csak Nestáért és Balotelliért adtak többet.
Bertolacci kétségtelenül tehetséges, de nagy kérdés, ér-e ennyit.
Mert 20 millió euró nem kevés. Akkor sem, ha a klubban 48%-os tulajdonrészt szerző Bee Taechaubolnak köszönhetően, a Milánnal 150 millió eurót tudnának játékosvásárlásra fordítani. Legalábbis a Gazzetta értesülései szerint.
De akkor is megdöbbentő, hogy a Genoától érkező - egyébként Roma nevelésnek számító Bertolacci - kétszer annyiba került, mint Kaká 12 évvel ezelőtt.
Az 5 legdrágább olasz labdarúgó 2002 óta:1. Nesta (Lazio-Milan, 2002 - 30.5 millió euró) 2. Balotelli (Inter-Manchester City, 2010 - 29.5) 3. Aquilani (Roma-Liverpool, 2009 - 20) 4. Immobile (Torino-Dortmund, 2014 - 19.4) 5. Quagliarella (Udinese-Napoli, 2009 - 18 millió euró)
A Milannak viszont "villantania" kellett, a sok elutasítás után. Az elmúlt hetekben Ancelotti, Ibrahimovic, Jackson Martinez és a város riválishoz szerződő Kongdobia is nemet mondott nekik.
Andrea Bertolacci az első nyári szerzemény, de nyilván nem az utolsó (a következő kiszemelt Carlos Bacca, az EL győztes Sevillából). Egy valamit viszont ne felejtsünk el: a Milan zsinórban második évben maradt le Európáról.  Így pedig nem könnyű játékosokat igazolni. Aki Mihajlovic együttesét választja, egy évig lemond a nemzetközi kupaszereplésről.
A Juve sokkal jobb helyzetben van. A BL menetelésnek köszönhetően rengeteg bevételre tett szert, és máris egyre csábítóbb Torinóban játszani. Egy évvel ezelőtt ez nem így volt.
Valószínűleg Mandzukicot sem kellett sokat győzködni arról, hogy válassza Allegri csapatát.
És ő "csak" 19 millióba került.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés