Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Majd legközelebb

Eurosport
Eurosport

Publikálva 07/06/2015 - 22:36 GMT+2

Így láttak a szombati BL döntőt az olasz sportújságok.

Fotó: Eurosport

Ha valaki szeptemberben azt mondja, hogy a Juventus BL döntőt játszik, sokan mosolyognak. A torinói csapat az előző idényben kiesett a csoportkörben, most Allegrivel eljutott az utolsó meccsig.
Két gólos vereség a világ jelenlegi legjobb csapatától, de összességében így is remek szezon. Bajnoki cím és kupagyőzelem.
Nézzük mit írtak a vasárnapi olasz lapok, a Barcelona elleni Bajnokok Ligája döntőt követően.
picture

prima_pagina_grande

Fotó: Eurosport

"Emelt fővel búcsúzhatnak" - írta a vasárnapi Gazzetta. A legnagyobb példányszámú olasz sportnapilap úgy véli, a Juventus kihozta a maximumot a találkozóból, és nem volt két gól különbség a csapatok között. Gigi Buffon (a második BL döntőjét veszítette el) hetes osztályzattal a Juve legjobbja volt, Carlos Tévez ellenben csak ötöst kapott. "Elbukta a Messivel szembeni különmeccset, egy veszélyes lövése volt, sokszor eltűnt a mezőnyben. Akit Téveznek hívnak, attól többet várunk"- szólt az indoklás. A vasárnapi Gazzetta 12 oldalon foglalkozott a BL döntővel, ebből egyet a remekül védő Buffonnak szentelt. "Csak a szépre kell emlékezni ebből a szezonból" - mondta a Juventus 37 éves kapusa, aki 1999 (Parma, UEFA-kupa) óta nem nyert rangos nemzetközi trófeát.
picture

prima_pagina_xl (1)

Fotó: Eurosport

"Alla prossima"vagyis"Majd legközelebb"- írja címlapján a vasárnapi Tuttosport. A torinói sportújság így folytatja:"Morata góljánál álmodozni kezdtünk, de végül a Barca örülhetett. A Juventus 100 millió eurót keresett ebben az idényben, és vitathatatlanul stabilizálta a helyét a világ nyolc legjobbja (G8) között. Ez Allegri és a vezetőség érdeme. Öt év alatt sikerült eljutni majdnem a csúcsig."A Tuttosport 9 oldalon keresztül írt a döntőről, és természetesen már a várható erősítésekkel is foglalkozott. A Juventus témában mindig jól értesült lap információi szerint, De Bruyne (Wolfsburg) a klub következő kiszemeltje.
picture

prima_pagina_xl (2)

Fotó: Eurosport

"Nagy vagy Juve"- írta címlapján az a Corriere dello Sport, amely szerint a torinói csapat tényleg egy lépésre volt a bravúrtól. A római újság Massimiliano Allegri vezetőedzőt idézte:"Akármi is történt, ez egy fantasztikus szezon volt. Sajnálom a meccs elejét, egy BL döntőben nem adunk senkinek ilyen ajándékot. Erre az évre a folytatásban lehet építeni. Megcélozzuk 2016-ot(akkor Milánóban lesz a finálé), remélem Pirlo velünk marad. Azt viszont nem tudom, Tévez mit szeretne."A CdS a Juventus egyenlítő gólját szerző Moratát választotta az olaszok legjobbjának (7-es osztályzat), míg Vidal az elég gyengének számító ötöst kapta. A másik két sportlaphoz hasonlóan itt is elolvashattuk, hogy a Juventus már a hatodik európai kupadöntőjét bukta el története során.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés