Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Juve: adj egy ötöst!

Eurosport
Eurosport

Publikálva 16/06/2015 - 16:51 GMT+2

Allegri mesél a BL döntőről, Pogba jövőjéről, Ibra lehetséges visszatéréséről és az év legszebb pillanatáról.

Fotó: Eurosport

Ötvenhét tétmeccs, harminchét győzelem. Scudetto és olasz kupa, illetve BL döntő a Barcelona ellen.
Kiváló szezon, Massimiliano Allegrivel. A Juventus tavaly nyáron kinevezett edzője ezekben a napokban otthon Livornóban pihen, és már készül az új szezonra. Ahol még komolyabbak a célok, mint legutóbb voltak. Allegri szeretné sorozatban ötödször is megnyerni az olasz bajnokságot. Ez utoljára 1935-ben sikerült a Juventusnak.
Nincs meg benned a kétely, hogy a következő idény nem lesz olyan jó, mint a mostani?
Nincs. Mert láttam, hogy mennyit fejlődött a csapat. És itt nem csak az eredményekre gondolok. Kemény nyarunk lesz, ezt megígérhetem. Bajnokság, kupa, és BL. A célok változatlanok.
Ha azt mondjuk Berlin, mi ugrik be? Elsőként az, hogy egy nagyon színvonalas döntőt játszottunk. Az érzések nem egyértelműen negatívak. Sőt. Megszorítottuk a világ legjobb csapatát. A nagy Manchester United ez ellen a Barca ellen a félpályát is alig lépte át.
Többet ki lehetett volna hozni abból a meccsből?
Erre azt mondom, sok játékosom szomorú volt a meccs után és azt kérdezte, mikor jutunk el legközelebb ilyen messzire. Megvolt az esélyünk, ezért fájó egy kicsit.
Nagyon Allegris már ez a Juve?
Van tartásunk, van ránk jellemző stílus, a csapat egyben van. Ez a srácok érdeme is. Rengeteget fejlődtünk.
Nyilván a keret tagjai egyénileg is. Ott van például Morata.
Megdöbbentő milyen hasznos, és még nagyon fiatal. Tud fejlődni bőven. Ha valaki el akarja vinni, 70-80 milliót kellene fizetnie érte. Szerintem ő ér ennyit.
Mi lesz Pogbával?
Létezik olyan összeg, amit nem lenne okos visszautasítani. Amennyiben marad, az a saját döntése kell legyen. Kötelességből vagy félmegoldásként ne játsszon a Juvéban. Legyen itt fejben. Ez mindennél lényegesebb.
És Tévez?
Ő majd eldönti, mit akar. Ha marad, kőkemény munkát kell neki is elvégeznie. Nem engedhet ki senki, mert volt egy erős idényünk. Akkor nem érhetjük el a céljainkat. Elégedett játékosokra nincs szükség.
picture

Fotó: Eurosport

Egy élcsapatot lehet csak fiatalokra építeni? Ha kellően tehetségesek, miért ne? De szükség van az idősebb játékosokra. Pirlo, Buffon. Ők rengeteget tesznek hozzá a csapatunkhoz. Rájuk az olyan tehetségek, mint Dybala, fel tudnak nézni. Gigi például fantasztikus személyiség. Őt tudják követni a fiatalok. Annyira biztos pont, hogy a taktikai értekezletek során, az ő nevét nem is szoktam felírni a táblára.
Igaz, hogy kértél a klubvezetéstől egy igazi „tizest”?
Persze. Szükségünk van minőségi labdarúgókra. És igen, Oscar például ilyen lenne. De nekem Isco, Pastore, Di Maria, és Kroos is nagyon szimpatikus.
A szerződéshosszabbításodnak feltétele volt a keret megerősítése?
Abszolút nem. Teljesen természetes volt, hogy maradok és folytatom a munkát. A klubvezetés és én is egyet akarunk.
Volt Milan edzőként mit szólsz Ibra esetleges visszatéréséhez?
Ezek mindig veszélyes dolgok. Emlékeznek rád a szurkolók, és ha nem azt kapják amit régen megszoktak, akkor könnyen türelmetlenné és elégedetlenné válnak.
Tegyük fel, nyaraláshoz készülsz, és épp pakolod a csomagodat. Ha egyetlen, erről a szezonról szóló fényképet tehetnél bele a bőröndödbe, melyik lenne az?
Talán egy olyan fotó, ami a kupadöntőn készült. Nagyon emlékezetes az, honnan jöttünk vissza. Emlékszem a srácok arcára, ők is érezték, mekkorát játszottak.

(Forrás: Gazzetta)

Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés