Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Itt A vége

Eurosport
Eurosport

Publikálva 01/06/2015 - 14:33 GMT+2

Nápolyban nyert a Lazio, és megszerezte a 3. helyet. Luca Toni 38 évesen lett gólkirály.

Fotó: Eurosport

Vasárnap este befejeződött az olasz bajnokság 2014-2015-ös idénye. A Juve ismét bajnok lett, de a Barca legyőzésével, akár triplázhat is. Az utolsó körben eldőlt, hogy a Lazio indulhat a BL-ben, hisz idegenben győzte le a Napolit. Bővebb értékelés a következő napokban, most jönnek a 38. kör érdekességei:
Higuain két gólt szerzett, azonban létfontosságú pillanatban elhibázott egy büntetőt. A Napoli 4-2-re kikapott hazai pályán a Laziotól,  így a következő idényben a római csapat indulhat a BL-ben. Benítez vereséggel búcsúzott, az olasz sajtó szerint az Emery-Klopp-Mihajlovic hármasból kerülhet ki az utódja. De hallani Roberto Donadoni érkezéséről is.
Icardi duplázott az Empoli ellen (csapat 4-3-ra győzött), így Luca Tonival holtversenyben gólkirály lett. Az Inter csatára ismét megerősítette, nem áll szándékában távozni. Roberto Mancini véleménye szerint, legalább 9 új játékosra lesz szüksége a nyár folyamán. Ne felejtsük el, az Inter jövőre egyik európai kupasorozatban sem indulhat.
A harmadik helyen záró Lazio, a Serie A egyetlen olyan csapata, ahol négy játékos (Klose, Candreva, Felipre Anderson, Parolo) is eljutott legalább tíz gólig.
Huszonkét találattal, Luca Toni és Mauro Icardi zárt a góllövőlista élén. A Hellas Verona 38 éves csatára, a Serie A történetének legidősebb gólkirálya. Az eddigi csúcstartó Dario Hübner (Piacenza) volt, aki a 2003/04-es idényben David Trezeguet-vel együtt 24 gólt lőtt.
picture

Luca Toni a Palermo játékosaként (a Serie B-ben) már volt gólkirály. Most Icardival együtt 22 gólig jutott

Fotó: Eurosport

"Addig maradok a Románál, ameddig ki nem rúgnak" - nyilatkozta az utolsó fordulóban elszenvedett vereség után Rudi Garcia. A francia edző csapata a Palermotól kapott ki az Olimpicóban, így az előző szezonhoz hasonlóan, 17 pont hátránnyal lett második a Juventus mögött.
Sorozatban ötödik bajnokiját is megnyerte a Fiorentina, amely végül a negyedik helyen zárt. Vincenzo Montella vezetőedző jövője, igencsak bizonytalan.
Ismét gond nélkül bentmaradt a Sassuolo. Eusebio Di Francesco csapata (az edző 2017-ig hosszabbított), az előző szezonban 34, most 49 pontot gyűjtött. A Sassuolo 49 lőtt góljából, 26-ot a Berardi-Zaza duó szerzett.
Még mindig nem kapta meg az EL induláshoz szükséges licenszet a Genoa, így elképzelhető, hogy a 7. helyen záró Sampdoria örülhet. A város rivális 2-2-t játszott a Parmával, a biztosan távozó Sinisa Mihajlovic utolsó meccsén.
Sírva búcsúzott a szárd szurkolóktól Daniele Conti, aki 16 év és 434 tétmérkőzés után, elhagyja a Serie B-be kieső Cagliarit.
Negyvenkilenc gól esett az utolsó körben, ilyenre az 1950/51-es szezon, 38. fordulója óta nem volt példa.
Serie A 2014-2015Bajnok: Juventus  BL  csoportkör: Juventus/Roma   BL-selejtezős: Lazio  Európa Liga: Fiorentina/Napoli/Sampdoria (utóbbi selejtező)   Kiesett: Cagliari, Cesena, Parma  Feljutott: Carpi, Frosinone +1 csapat  Gólkirály: Icardi (Inter) és Toni (Verona) 22-22 gól
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés