Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Meglepte Lukaku viselkedése az Inter sztárját, nagyot csalódott a belga támadóban

Németh Dániel

Publikálva 27/07/2023 - 20:42 GMT+2

Romelu Lukaku az előző idény végére remek formába lendült és kimondottan hasznos tagja lett az Internek. Nagyon úgy tűnik azonban, hogy nem térhet vissza a klubhoz, ugyanis a nyáron a Juventusszal is tárgyalni kezdett, míg a milánóiak a szerződtetésén dolgoztak. Lautaro Martínez, az Inter új csapatkapitánya a Gazzettának elmondta: csalódott a belga játékosban, aki a hívásaira sem reagált.

Romelu Lukaku és Lautaro Martinez a pályán remek kettőst alkottak, ezen a nyáron azonban meglepte a belga csatár a világbajnok támadót - Fotó: Marco Bertorello

Fotó: AFP

Lautaro Martínez, az Inter támadója nagy csalódásként élte meg Romelu Lukaku hozzáállását.
Romelu Lukaku 2021 nyarán, pályafutása legjobb szezonját követően nagy reményekkel igazolt újra a Chelsea-hez, a klubváltás azonban mindegyik fél számára csalódást hozott. A belga támadó Thomas Tuchel – elsősorban a csatár szerepkörét illető – taktikai döntéseit sérelmezte, míg a Chelsea-tábor nyilvánvalóan többet várt egy 100 milliós játékostól annál a 13 találatnál, amit 42 meccsen összehozott.
Szinte magától értetődő volt, hogy visszatér az Interhez, ahol – egy szintén csalódást keltő angliai időszak után – valósággal újjászületett Antonio Conte rendszerében. Mindkét interes szezonjában 40 gólhoz járult hozzá, a Lautaro Martínezzel alkotott kettőse pedig toronymagasan a legjobb páros volt a Serie A-ban. Simone Inzaghi alatt kisebb szerep jutott neki, ám a szezon második felére kiváló formába lendült, az utolsó hét bajnokin hét gól és négy gólpassz volt a mérlege.
Adta volna magát a közös folytatás, és a hírek szerint az Inter hajlandó lett volna kivásárolni Lukakut, csakhogy a belga játékos menet közben a Juventusszal is tárgyalni kezdett. Az olasz lapok szerint Lukaku az Interben betöltött szerepkörét sem élvezte túlságosan, főleg, hogy Inzaghi többnyire csereként számolt vele, míg a Juventusban hasonló feladatot kapott volna, mint a Conte-féle Interben. A milánóiak végül visszavonták az ajánlatukat, így az egyik kapu bezárult Lukaku előtt.
"Csalódott voltam, ez az igazság" - mondta Lukaku hozzáállásáról az egykori éktárs, Lautaro Martínez a Gazzettának adott interjúban. "Kerestem őt telefonon, de nem reagált, és ugyanez volt a helyzet a csapattársaim esetében is. Csalódott voltam az együtt töltött évek és a közös emlékek után. De ez az ő döntése, a legjobbat kívánom neki" – nyilatkozta a játékos, aki az újságíró kérdésére azt is hozzátette, váratlanul érte Lukaku piaci helyezkedése.

Nagyobb felelősség, új csatártárs

Nem Lukaku volt az egyetlen támadó, akit kiszemelt ezen a nyáron az Inter, Marcus Thuram esetében viszont nagyobb sikerrel jártak a kék-feketék. A Mönchengladbach egykori játékosát ráadásul épp a városi rivális Milan elől sikerült elhappolni, ami mindig ad némi pikantériát egy átigazolásnak. „Marcus nagyon intelligens, remekül használja a testét, plusz nagyon technikás. Remélem, gyorsan megérti, mit vár tőle az edző és megtalálja az összhangot a társakkal.”
Marcus stílusban inkább Edinhez hasonlít, szereti a tizenhatostól távol felvenni a labdákat, és onnan osztogatni. De nem aggódom, mindig sikerült alkalmazkodnom a társakhoz, nem számított, hogy első vagy második csatár mellett játszottam.
Martínez kapott ajánlatokat Szaúd-Arábiából, de meg sem fordult a fejében, hogy elhagyja Európát és azon belül az Intert. „Boldog vagyok az Interben és Milánóban, szóval nem láttam okot, hogy távozzak. A családom is ugyanígy gondolkozott. Természetesen a gazdasági tényezők ott vannak az ember fejében, kár volna ezt tagadni, rengeteg pénzről van szó. De ez az egyénen is múlik. Én például magas szinten szeretnék játszani, hogy megfelelően felkészüljek a Copa Américára és a vb-re.”
picture

Lautaro Martinez és Romelu Lukaku között mindig megvolt az összhang a pályán

Fotó: Getty Images

Az argentin támadóra a következő idénytől még nagyobb felelősség hárul, ugyanis Marcelo Brozović és Samir Handanović távozását követően ő lett az Inter első számú csapatkapitánya. Martínez számára nem teljesen ismeretlen a csapatkapitányi szerep, és úgy érzi, kellően érett a feladatra. Az argentin azt is elárulta: ebben az apaság is sokat segített neki, rövidesen ráadásul kétszeres apuka lesz, a Theo névre keresztelt fiát ugyanis augusztusra várják.
„Felkészültem, készen állok a feladatra. Büszkévé tesz, és szeretnék felnőni a korábbi nagy bajnokokhoz, akik előttem viselték a karszalagot az Interben. Való igaz, fontos játékosok távoztak, de most kialakulóban van egy fiatalabb mag. Nekem ez lesz a hatodik szezonom itt, mindent megértek, mindent ismerek a klubbal kapcsolatban, és szeretném felhasználni ezt a tudást.”

Miért ne szerepelhetne jól az Inter?

A milánóiak hullámzóan teljesítettek a 2022/23-as idényben, ez a kettősség pedig rányomta a bélyegét a bajnokságra. Inzaghi csapata 12 vereséggel zárt a tabella harmadik helyén, 18 ponttal elmaradva a bajnok Napolitól. Ezzel párhuzamosan viszont fantasztikusan teljesített a Bajnokok Ligájában, előbb továbbjutott a halálcsoportból, majd a Porto, a Benfica és a Milan legyőzésével a döntőig menetelt, ahol végül csak 1-0-ra kapott ki a Manchester Citytől.
A milánóiaknak többször is esélyük nyílt az egyenlítésre, köztük Martíneznek is volt egy nagy helyzete, Ederson azonban remekül helyezkedett, és szépen zárta a szöget. Utólag kapott némi kritikát az argentin, amiért nem passzolt. „Szerintem nem volt gond vele, jó döntést hoztam. Abban a pillanatban ez tűnt jó ötletnek, sokszor visszanéztem a videót, Guardiola már térdre ereszkedett. Nem ez volt az egyetlen esélyünk, én inkább azokra gondolok, amiket jól csináltunk aznap este.”
Az argentin támadó azt is elmondta, szerinte minden esélye megvan az Internek, hogy a 2023/24-es szezonban hasonlóan sikeres legyen nemzetközi szinten, a bajnokságban viszont úgy érzi, képesek jobb teljesítményre. Martínez úgy látja a társain, hogy mindannyian motiváltan várják az új szezont, és meg szeretnék mutatni, ők a legerősebb csapat Olaszországban, vagyis egyértelműen a Scudetto a céljuk.
Forrás: Gazzetta

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés