Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

A Serie A gólkirálya, Victor Osimhen 100 millió fontért oldhatja meg a Chelsea csatárgondjait

Takács Márton

Publikálva 27/11/2023 - 21:12 GMT+1

A Premier League-ben botladozó Chelsea a Serie A tavalyi gólkirályával, a nápolyi Victor Osimhen leigazolásával oldaná meg folyamatos csatárproblémáját, annak ellenére, hogy 100 millió fontot kellene érte fizetni. De hát mi ez az összeg a rengeteg pénzt elégető londoni klubnak egy valódi klasszisért?

Victor Osimhen a télen Anglia felé is veheti az irányt

Fotó: AFP

Victor Osimhen lesz a Chelsea első számú célpontja a téli átigazolási időszakban.
Az viszont esélyes, hogy Osimhen elszerződik
A Napoli-szurkoló író, Komlós Aladár-díjas szerkesztő, Mándy Iván életművének legkiválóbb hazai ismerője, Darvasi Ferenc fogalmazott így a vele készített májusi nagyinterjúnkban.
Nos, fél év elteltével a Serie A tavalyi gólkirálya, a nápolyiakat olasz bajnoki címig vezető Victor Osimhen még mindig a Napoli játékosa, de lehet, hogy már nem sokáig.
A Chelsea a Premier League eddig eltelt 13 fordulójában 22 gólt tudott szerezni. Még olyan csapatok is túllőtték a londoniakat, mint az Aston Villa és a Newcastle (egyaránt 31-31 találat).
A támadók közül Nicolas Jackson hat, Raheem Sterling öt gólt szerzett eddig az angol bajnokságban – és ennyit tudnak felmutatni a PL-ben az együttes csatárai.
A nyáron szerződtetett Christopher Nkunku sérülés miatt még egy percet nem játszott a Chelsea-ben, és ezzel a három névvel le is tudtuk a klub nevesebb támadóinak listáját.
Egyszerűen nincs elég minőségi góllövő játékosa Mauricio Pochettinónak. A címvédő Manchester City és a Tottenham elleni gólgazdag mérkőzések ebben a hónapban elfedték a támadószekció gyengeségeit.
picture

Ki tudja, meddig sikerül még Nápolyban tartani Osimhent

Fotó: AFP

A Telegraph vasárnapi cikke szerint Pochettino a csatárposzt megerősítését prioritásnak tartja, és a Napoli nigériai klasszisa, Osimhen az argentin menedzser első számú célpontja.
A 24 éves nigériai válogatott játékosért várhatóan több mint 100 millió fontot kérne olasz egyesülete, és ezzel megdöntheti a Premier League rekordját, a Chelsea által Enzo Fernandezért fizetett 106,8 millió fontot, ami megnehezítheti a januári üzletet, de Pochettino hosszú távon szeretné betölteni ezt a pozíciót. – írja a brit lap.
A Chelsea Kalidou Koulibaly révén áll kapcsolatban Osimhennel, aki a nyáron távozott Londonból a szaúd-arábiai Al-Hilalhoz a számára is csalódást hozó idény után, mely során nem tudta megközelíteni sem a korábban a Napoliban mutatott klasszisteljesítményét. Koulibaly közel áll Osimhenhez, aki csapattársa volt Nápolyban amióta a támadó 2020-ban a Lille-től Olaszországba igazolt.
Osimhen és a Napoli kapcsolata ebben a szezonban nem volt konfliktusoktól mentes, pedig még csak november van. A labdarúgó képviselői jogi lépésekkel fenyegetőztek egy, a klub hivatalos TikTok-fiókján közzétett videó miatt, amely saját játékosukat gúnyolta.
Olasz források szerint a Chelsea lenne az a klub, amelyet a játékos fontolóra venne új állomáshelyéül, amennyiben elköltözne Nápolyból. 2025 júniusáig köti szerződése olasz klubjához, így hatalmas haszonnal lehetne túladni rajta addig bármelyik átigazolási időszakban.
picture

Osimhen kék mezről kék mezre válthat

Fotó: AFP

A Napoli elnöke, Aurelio De Laurentiis októberben beszélt a játékos és a klub kapcsolatáról, hangsúlyozva, teljesen kizárt, hogy feszültség lenne a két fél között. Az idei szezonban menedzsert váltott az egyesület, Rudi Garcia távozása után Walter Mazzarri, a Watford korábbi vezetőedzője vette át az irányítást.
A Napoli a hétvégén 2-1-re legyőzte az Atalantát, Osimhen pedig hat hét után először lépett pályára, miután combizomproblémával küszködött. Osimhen 11 szezonbeli meccsén hat gólt szerzett eddig.
A Chelsea csak az elmúlt egy évben 100 millió eurót adott Mykhailo Mudryk, 106,8 millió fontot Enzo Fernandez, 115 millió fontot Moises Caicedo játékjogáért.
A klub átigazolását végző emberekre nem lehet azt mondani ezeke alapján, hogy nem százasok.

Csatlakozz az Eurosport magyar nyelvű Viber-csatornájához a legfrissebb sporthírekért, a legmenőbb videókért, játékokért és érdekességekért!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés