Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

A Serie A gólkirálya nemet mondhat a Chelsea hívására és a szaúdi pénzesőre is, Nápolyban maradhat

Takács Márton

Frissítve 11/08/2023 - 12:40 GMT+2

A Napoli elnöke, Aurelio De Laurentiis szerint az olasz bajnokcsapat nigériai csatára, a Serie A gólkirálya, Victor Osimhen nem megy sehová a Chelsea és az Al-Hilal érdeklődése ellenére sem, és marad Nápolyban. Ő lehet az egyik legnagyobb név, aki nemet mond a Szaúd-Arábiából érkező mesés ajánlatra.

Victor Osimhen nem cserélné le másra a Napoli 9-es mezét

Fotó: AFP

Victor Osimhen fizetésemelést szeretne a Napolinál, a klubelnök Aurelio De Laurentiis nem engedné el klasszis csatárát.
"Osimhennel kapcsolatban azonban kérdés, hogy egy olyan csapatban, ami nem teljesen rá van felépítve, egy még erősebb ligában, mondjuk az angol bajnokságban, tudná-e hozni ugyanezt a teljesítményt… Az viszont esélyes, hogy Osimhen elszerződik."
A kiváló szerkesztő, író, nagy Napoli-drukker Darvasi Ferenc nyilatkozta ezt az Eurosportnak májusban a vele készített nagyinterjúban.
Nos, nem tudjuk, Darvasi Ferit megnyugtatják-e Aurelio De Laurentiis szavai, de per pillanat úgy tűnik, hogy a bajnok nápolyiak egyik legjobb játékosa, Victor Osimhen marad a Napolinál.
A szaúd-arábiai Al-Hilal 120 millió fontot (154 millió dollárt) ajánlott a nigériai támadóért, de ezt a brutális összegű ajánlatot július végén elutasította az olasz klub. Kylian Mbappéról már lemaradt az Al-Hilal, Osimhen lehet a következő, aki kikosarazza az egyesületet.
A 24 éves futballistát a Chelsea-vel és a Manchester Uniteddel is kapcsolatba hozták, ahogy a Bayern München is szívesen látná a csapatban. Osimhen még nem állapodott meg új szerződéséről a Napolinál, jelenlegi megállapodása 2025-ig szól. A nigériai válogatott játékos iránti érdeklődés ellenére a Napoli elnöke, De Laurentiis leszögezte, védence nem megy sehova – olvastuk a goal.com-on.
picture

Osimhen bizonyos feltételekkel maradna a Napolinál

Fotó: AFP

"Osimhen marad, még két év van hátra a szerződéséből. Hová menjen? A szerződések léteznek, és azokat mindig tiszteletben kell tartani mindkét fél részéről, mert ez egy kétoldalú kapcsolat." – nyilatkozta De Laurentiis az olasz Sky Sportnak.
Állítólag folyamatban vannak a szerződéskötési tárgyalások Osimhennel. Amennyiben nem sikerülne megállapodniuk, minden bizonnyal inkább a Premier League felé venné az irányt a csatár. A Napoli augusztus 19-én a Frosinone ellen kezdi meg az új szezont.
Osimhen esetében De Laurentiis hajlandó szezononként 8 millió eurós fizetést biztosítani, hogy a klubnál tartsa klasszisát. Osimhen a jelenlegi 4,5 millió eurós fizetésének a dupláját szeretné, hogy aláírhassa az új kontraktusát.
picture

Aurelio De Laurentiis és Victor Osimhen júniusban

Fotó: AFP

Osimhen értékét több mint 150 millió euróra (129 millió font/165 millió dollár) becsülik, miután az elmúlt szezonban 39 mérkőzésen 31 gólt szerzett a Napoli színeiben. A klub 33 év után nyerte meg újra a Serie A bajnoki címét.
Az olasz ligából korábban már Szaúd-Arábiába szerződött az Internazionale klasszis horvát középpályása, Marcelo Brozović (Al Nassr), a Lazio szerb játékosa, Sergej Milinković-Savić (Al Hilal).
A Juventus világbajnokával, Paul Pogbával az Al Ahli szemez, az Internél kölcsönben szereplő Romelu Lukaku viszont nemet mondott egy szaúdi ajánlatra.
picture

Osimhen maradna kékben

Fotó: AFP


Minden reggel hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés