Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Csatár olcsón, védő drágán – így erősíthet a Manchester United a téli átigazolási időszakban

Szabó Bence

Frissítve 29/12/2023 - 14:52 GMT+1

A Manchester United kerete csatárposzton és a védelem közepén is bővítésre szorul, a csapatnak ráadásul limitált forrásból kéne megoldania az erősítést. Télen a helyzet ehhez sosem egyszerű, de a támadók közül meglepően jó nevek elérhetőek lehetnek kedvezményes áron. Egy top védő megszerzéséhez ellenben mélyen a zsebbe kéne nyúlni, amihez az új résztulajdonos érkezése is kevés lehet.

Youssef En-Nesyri az előző szezonban a Manchester Unitednek is betalált az Európa-ligában.

Fotó: Getty Images

Nehéz jelenleg bármi biztosat kijelenteni a Manchester United jövőjével kapcsolatban.
A csapat pályán mutatott formája is ingadozó, az igazi bizonytalanságot azonban az új kisebbségi tulajdonos, Jim Ratcliffe érkezése jelenti. A 25%-os részesedéssel a klub szakmai vezetését is átvevő brit üzletembernek – illetve az általa kinevezett vezetésnek – számos kérdésben kell majd dönteni rövid időn belül. Először mindjárt a téli átigazolásokról.
A csapat edzője, Erik ten Hag nemrég arról beszélt, hogy a keret nagyjából rendben van a jelenlegi formájában, mégsem lenne meglepő, hogyha érkezne erősítés. Csatárposzton a nyáron szupertehetségként megszerzett Rasmus Hojlund épp csak meglőtte az első bajnoki gólját, míg a védelem közepén továbbra is több fontos játékos (most épp Lisandro Martinez és az idén magára találó Harry Maguire) sérült folyamatosan.
Nem véletlen, hogy a pletykák elsősorban ezeknek a pozícióknak a megerősítéséről szólnak. Alább összeszedtük, a télen elérhető limitált számú lehetőségből kik lehetnek a legjobb opciók a problémák orvoslására.
Mivel a csapat a nyári költekezés miatt jelenleg hadilábon áll az FFP-vel, a két posztból az egyiket legalább kedvezményes áron kéne feltölteni. Szerencsére az elérhető csatárok listája ilyen téren meglepően kedvező. Elvégre ritkán fordul elő, hogy a Bundesliga, a Serie A és a La Liga egyik kiemelt góllövője is jó áron elérhető legyen, most viszont pont ez a helyzet.
Serhou Guirassy az idei német bajnoki szezon egyik meglepetésembere. A guneiai csatár 14 meccsen 17 bajnoki gólnál tart az idényben, ha nem lenne Harry Kane, vezetné a góllövőlistát – és télen alighanem szokásukhoz híven megkörnyékeznék a Bayern München részéről. Így viszont mindössze 17 millió eurós kivásárlási áráért cserébe bárki lecsaphat rá, már ha a 27 éves játékos ott akarja hagyni a szezon felénél a nemzetközi kupahelyekért küzdő Stuttgartot.
picture

Serhou Guirassy

Fotó: Getty Images

Vele ellentétben a csapat jó formája biztosan nem tartja majd Sevillában Youssef En-Nesyrit. A marokkói csatár ugyan a kieső zónától sem messze tanyázó klubjához hasonlóan nem idén futja legjobb szezonját, de volt már közel 20 bajnoki gólos idénye, gólszerző képességét pedig Manchesterben is jól ismerik, mióta tavaly két találattal ejtette ki a Unitedet az Európa-ligából. Kivásárlási ára neki nem ismert, de a hírek szerint nagyjából 20 millió fontért már mozdítható lenne.
A csapatnak Hojlund mellé/mögé elsősorban egy tapasztalat játékosra lenne szüksége, de rámozdulhatnak egy újabb Olaszországból érkező tehetségre is. Joshua Zirkzee a Bayern kötelékéből került az idén remeklő Bolognához, ahol már 7 bajnoki gólnál jár. Mivel a müncheniek 19 millió fontért bármikor visszavehetik, egy ennél nem sokkal nagyobb ajánlat a szezon közben is elég lehet az olasz klub számára.
Jóval nagyobb összegek repkednek a felmerült védőkkel kapcsolatban. A Premier League-ből sosem olcsó igazolni, pláne nem angol játékosokat. Márpedig az Evertonban játszó Jarrad Branthwaite és a Crystal Palace belsőhátvédje, Marc Guehi is ilyen, előbbi ráadásul ballábas és friss, hosszú távú szerződéssel rendelkezik, utóbbi pedig válogatott és 22 évesen a liga legfiatalabb csapatkapitánya… ha a United bármelyiküket meg szeretné szerezni, a licit nem indulhat 60 millió font alatt.
Alternatíva lehetne egy Bundesligából érkező játékos, Edmond Tapsoba. A 24 éves védő idénre a liga egyik legjobbjává nőtte ki magát, szóval egyértelműen erősítést jelentene. A nagyobb probléma azzal van, hogy 2028-ig köti szerződés Leverkusenbe, ahol a bajnoki címért folyó harc közepén nem valószínű, hogy elengednék őt. Ráadásul Burkina Faso-i válogatott, vagyis a rövidesen következő Afrikai Nemzetek Kupája miatt rövidtávon nem is jelentene megoldást.
A két problémából ez alapján egyértelmű, hogy a csatárkérdést lenne egyszerűbb télen rendezni. Persze amíg az új vezetés fel nem áll, nem várhatók nagyobb horderejű döntések, így a klubra az átigazolási időszaktól függetlenül is sűrű és fontos hetek várnak.
Forrás: Goal
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés