Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Nincs még bajnoki gólja, de edzője szerint jó befejező az MU hetvenmilliós csatára

Szabó Bence

Frissítve 23/12/2023 - 14:29 GMT+1

A Manchester United nyáron 72 millió fontot fizetett ki Rasmus Hojlund játékjogáért az Atalantának, a dán csatár viszont a bajnokságban egyelőre egyszer sem talált be. Edzője, Erik ten Hag szerint viszont a játékos a Bajnokok Ligájában már bizonyította, számíthatnak rá, és ha a csapat támadójátéka fejlődik, jönni fognak a Hojlund-gólok is. Az edző a lehetséges téli erősítésekről is beszélt.

Rasmus Hojlund

Fotó: Getty Images

Az egész csapat szenved a támadásokkal, ezen pedig a fiatal játékos góltalansága sem segít.
A Manchester Unitednél komoly gondok vannak. A csapat jelenleg csak hetedik a Premier League tabelláján, az utóbbi négy bajnoki meccséből pedig mindössze egyet tudott megnyerni. Az MU leglátványosabb gyengesége idén a kevés lőtt gól, 17 forduló alatt mindössze 18 alkalommal találtak be, ez pedig részben az idényben még bajnoki gól nélkül álló nyári nagy igazolás, Rasmus Hojlund felelőssége.
A dán játékosért az előző átigazolási szezon során 72 millió fontot fizetett a United, ami egy 20 éves focistáért, fél szezonnyi Serie A-játékperccel és alig kilenc topligás bajnoki góllal a háta mögött már akkor is kérdéses üzletnek tűnt. Sokan viszont azt mondták, Hojlundban olyan potenciál van, ami minden pénzt megér. A bajnokságban ez egyelőre messze nem jött ki belőle.
A helyzet furcsasága, hogy a dán csatár a Bajnokok Ligájában, ahol az MU is sokkal gólgazdagabb volt, szórta a találatokat. Hat meccsen ötöt is lőtt, köztük a Bayern Münchennek is betalált. A csapata viszont így is utolsóként hullott ki a csoportkörből, vagyis Európában már nem növelheti idén a góljai számát. Kénytelen lesz a hazai sorozatokban betalálni.
A manchesteriek edzője, Erik ten Hag szerint viszont ez a pillanat sincs messze. Ten Hag a napokban a TNT Sportsnak adott interjúban védte meg a játékosát.
„Ha a BL-ben képes vagy gólt szerezni, menni fog a PL-ben is, csak idő kérdése. Nem csak Hojlundra kell fókuszálnunk, a cél az, hogy az összes támadó és a csapat támadójátéka is fejlődjön, és több helyzetet alakítsunk ki. Biztosak vagyunk benne, hogy Rasmus kiváló befejező.”
A kevés szerzett gól nem a manchesteriek egyetlen problémája idén. A csapatot a riválisokhoz hasonlóan komoly sérüléshullám sújtja, elsősorban a védelemben. A belső védők közül most épp Victor Lindelof és Harry Maguire hiányzik, így az utóbbi időben a vártnál nagyobb szerep hárult a nyáron visszatérő, 35 éves Jonny Evansre, aki a Liverpool elleni rangadón is jól helyt állt.
Ten Hag szerint a sérültek egy része hamarosan visszatér, így télen nem terveznek belenyúlni a keretbe.
„A jelenlegi keret rendben van. Sok sérültünk van, akik remélhetőleg rövidesen visszatérnek. Ha ez megtörténik, egyből sokat erősödünk majd.”
A liverpooli rangadón, részben a sok sérült miatt nem csak rutinos beugrók, hanem a csapat fiatal tehetségei is lehetőséget kaptak. Kobbie Mainoo és a nemrég talán a szezon gólját szerző Alejandro Garnacho is kezdőként játszott, így Wayne Rooney és Cristiano Ronaldo 2005-ös párosa után ők lettek a második duó, akik tinédzserként ezt megtették.
Ten Hag szerint a hozzájuk hasonló játékosok jelentik a klub jövőjét.
„Szerintem a Manchester United jövőképe nagyon fényes. Tovább kell fejlesztenünk ezeket a játékosokat, biztos vagyok benne, hogy van köztük olyan, aki a következő évtizedben itt játszva segíthet nekünk elérni a kitűzött céljainkat.”
Forrás: TNT Sports
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés