Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Csodagólt ollózott a MU fiatal támadója, a csapat legendája még nem látott ennél szebbet

Szabó Bence

Publikálva 27/11/2023 - 19:36 GMT+1

Alejandro Garnacho fantasztikus ollózós gólt szerzett az Everton elleni bajnoki mérkőzésen, amivel korán megszerezte csapatának a vezetést. A szakértőként dolgozó egykori Manchester United játékos, Gary Neville szerint ezzel az akrobatikus találattal még Wayne Rooney híres ollózós gólja sem veszi fel a versenyt, pedig az a City elleni városi rangadót döntötte el.

Alejandro Garnacho

Fotó: Getty Images

Az ollózás egy dolog, de a szakértőt főleg a támadó mozgása nyűgözte le.
Nem véletlen, hogy a szezon legjobbjainak járó díjakat nem novemberben szokták szétosztani. A különböző mutatók ilyenkor még rengeteget változhatnak az idény végéig, bárki kerülhet nagy formába vagy épp hullámvölgybe, ami pedig az olyan szépségversenyeket illeti, mint a szezon gólja, az utolsó fordulóban épp úgy beeshet egy hihetetlen találat.
Mégis vannak esetek, amikor nyugodtan lehet kivételt tenni, Alejandro Garnacho gólja után pedig alighanem ez a helyzet.
A Manchester United fiatal argentin támadója az Everton elleni bajnoki harmadik percében érkezett egy elmért beadásra, a nem tökéletesen kapott labdából pedig egy ollózó mozdulattal varázsolt hihetetlen gólt.


A találat aztán a manchesteriek 3-0-s győzelméhez vezetett, amivel Erik ten Hag csapata továbbra is versenyben van a Bajnokok Ligáját érő helyekért a tabellán. A szezon legszebb góljáért futó verseny viszont ezzel valószínűleg el is dőlt, a United legendája, Gary Neville pedig állítja, szebb találatot nem is látott ennél korábban.
„Olyat láttam, amit korábban még nem. Ami feltűnő, ahogy elmozog, amilyen gyorsan járnak a lábai mielőtt a levegőbe veti magát. Sokáig voltam profi, de én ezt nem tudnám megcsinálni. Nem csak az ollózást, az elrugaszkodást sem, szerintem kitörném a nyakam!”
picture

Alejandro Garnacho

Fotó: AFP

„A legtöbben ezt nem tudnák megcsinálni. Ez torna és akrobatika. Tényleg tornamutatvány, nem is foci. Ez a legszebb ollózás, amit valaha láttam. Ezt persze vitatják majd az emberek, de ez nem egyszerű olló, ez fej feletti rúgás. Van, hogy tudsz oldalvást ollózni, arra mindenki képes. Olyan pozíciót viszont, amibe Garnacho került, még nem láttam.”
- fejtette ki a Skysports szakértője.
Ami a riválisokat illeti, az elmúlt évtizedből két találat van, ami egyből ott van a fejünkben. Zlatan Ibrahimovic Puskás-díjas ollózása az angolok ellen, illetve Wayne Rooney találata, amivel eldöntötte a Manchester City elleni rangadót. Utóbbit Neville a helyszínről csodálta meg, de szerinte még így sem veszi fel a versenyt Garnacho góljával.
„Ott voltam, amikor Rooney gólt szerzett a Citynek, az hihetetlen volt a mérkőzés azon a pontján. Közel van ehhez, de Garnachóé szerintem szebb.”
Neville-lel nem értett egyet a műsorban Roy Keane aki szerint ugyan az argentin jobban találta el a labdát Rooneynál, de a találat fontossága az utóbbi javára dönti el a versenyt.
„A gól jelentősége, a tény, hogy a City ellen lőtte, hiába érintette a lábszárát, hihetetlen gól volt. Garnacho találata tisztább, de az alkalom talán Wanye felé billenti a mérleget.”
picture

Wayne Rooney Manchester City ellen lőtt gólja is legendás találat.

Fotó: AFP

Keane emellett megemlítette a kapus rossz helyezkedését is, de egy ilyen gólnál nagyvonalúan túllépett Jordan Pickford kritizálásán.
A találatot még különlegesebbé teszi, hogy ez volt Garnacho első bajnoki gólja ebben a szezonban. Az argentin játékos természetesen maga is nagyon elégedett volt a lövésével a meccs után.
Nem hiszem el! Én nem láttam, hogy ment be a labda, csak a hangokat hallottam és arra gondoltam, úristen, életem gólját szereztem. Oké, november van, de tényleg lehet ez a szezon gólja.
Garnacho (vagy bárki más) számára ezt a találatot tényleg nem lesz egyszerű felülmúlni, de a csapatok naptárát elnézve mindenkinek bőven lesz lehetősége próbálkozni. A manchesteriek például december végéig szinte háromnaponta játszanak majd fontos meccseket, hét közben pedig rögtön a BL-ben küzdenek majd a továbbjutásért a Galatasaray ellen.
Forrás: Skysports
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés