Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Jürgen Klopp a legjobb liverpooli edzők között van a korábbi legendás játékosuk szerint

Minich Réka

Frissítve 27/01/2024 - 17:31 GMT+1

Steve McManaman szerint Jürgen Klopp helye a valaha volt legjobb liverpooli edzők között van. A német edző 9 éves sikerkorszakot zár le a klubnál, miután bejelentette, hogy év végén távozik. A korábbi klublegenda arról is beszélt, hogy szerinte is Xabi Alonso a lehető legjobb jelölt, hiszen remek munkát végez a Bayer Leverkusen élén.

Jürgen Klopp

Fotó: SID

Jürgen Klopp a szezon végén távozik a Liverpooltól, a korábbi klublegenda szerint minden idők egyik legjobbjaként teheti ezt a német.
Steve McManaman szerint Jürgen Klopp ott van a Liverpool történetének legjobb edzői között. A 9 év után távozó német szakember helyére sokan a klub korábbi játékosát, Xabi Alonsót emlegetik, aki jelenleg a Bayer Leverkusennel vezeti a német bajnokságot.
„Ahogy a legtöbben, én is teljes sokkban voltam. Nem gondoltam volna, hogy Jürgen még 5-10 évig marad a Pool kispadján, de ennek ellenére szerintem mindenkit meglepett a bejelentés.
Egyszerűen nehéz elképzelni őt a Liverpool nélkül, és nehéz elképzelni a Liverpoolt nélküle.
Egy ilyen bejelentésnek nincsen jó időpontja, de talán a mostani mégsem annyira rossz. Még négy sorozatban küzdenek, ráadásul néhány napja a Wembley-ben léphettek pályára a Ligakupa elődöntőjében.
Ott van a helye a legnagyobbak között. Nehéz sorrendet felállítani Bill Shankly, Bob Paisley és Kenny Dalglish között, de Jürgen is közéjük tartozik. Mindegyikük korszakos zseni volt, ha Liverpoolban sikeres vagy és trófeákat nyersz, akkor rögtön mindenki sokáig fog rólad beszélni.
Jürgen nagyon karizmatikus ember, sokan ezt kedvelik benne, ebben pedig csak Bill Shanky hasonlít hozzá. Bob Paisley és Kenny Dalglish sokkal csendesebbek voltak. Jürgen sosem marad csendben, de ez is hozzátartozik a jelleméhez.”
A nagy bejelentés után szinte rögtön beindultak a találgatások, hogy ki lehet az utódja. A Bayer Leverkusennél végzett munkája miatt idén sokan felfigyeltek Xabi Alonsóra, aki ráadásul korábban a Liverpool középpályása volt. McManaman szerint is ő lenne a legjobb megoldás.
„Xabi rögtön ott kell, hogy legyen a lista elején, hiszen egészen elképesztő, amit a Leverkusen kispadján csinál. Kicsit sajnálom is, hogy Klopp bejelentése után mindenki a Liverpoolról fogja kérdezni, sokkal kevesebb figyelem jut majd a csapatára a sajtótól.
A Bayer most vezeti a német bajnokságot és a kupákban is ott vannak még. Az Európa-ligában pont együtt vannak még versenyben a Liverpoollal is. Mivel sokáig játszott itt, ezért teljes mértékben tisztában van a klub értékeivel és az elvárásokkal.
2005-ben Bajnokok Ligáját is nyert a Poollal, ami nyilván sokat segít, amikor a drukkerek róla beszélnek. Szinte mindenki őt szeretné a kispadra. Nem lesz könnyű elcsábítani Németországból, főleg, hogy még másfél éve sem dolgozik ott.
Ilyen rövid idő alatt is elképesztő fejlődést ért el a csapatával, nyilván szeretné ő befejezni, amit elkezdett. A korábbi pályafutása miatt viszont most már folyamatosan a pletykák középpontjában lesz.
Abban viszont biztos vagyok, hogy a Liverpool nem fogja elsietni a döntést, jól meg fogják gondolni, hogy kit válasszanak, főleg, hogy sok új játékosra is szükségük lesz. Szerintem Jürgennek igenis lesz beleszólása abba, hogy ki legyen az utóda, de nem ő lesz az egyetlen, aki ezt a komoly döntést meg fogja hozni.”
A Liverpool a következő mérkőzését a Norwich ellen játssza, az FA-kupa negyedik fordulójában az Anfield Roadon.
Forrás: eurosport.com

Csatlakozz az Eurosport magyar nyelvű Viber-csatornájához a legfrissebb sporthírekért, a legmenőbb videókért, játékokért és érdekességekért!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés