Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Erik ten Hag már alig várja, hogy a Manchester United új tulajdonosaival dolgozhasson

Minich Réka

Frissítve 30/12/2023 - 21:44 GMT+1

A karácsonyi hajtásban még nem tudott találkozni a Manchester United új tulajdonosaival, de már alig várja, hogy együtt dolgozhassanak. Sir Jim Ratcliffe és ineosos kollégái, Sir Dave Brailsford és Jean-Claude Blanc a klub 25 százalékos tulajdonrészének megvásárlásával veheti át a csapat feletti irányítást.

Erik Ten Hag, entraîneur de Manchester United, le 2 décembre 2023.

Fotó: Getty Images

Erik ten Hagnak nagy szüksége van a támogatásra és erősítésre, nem véletlenül várja már annyira, hogy tárgyalhasson a klub új vezetésével.
Hosszas huzavona után az Ineos csoport végre befejezte a Manchester United 25 százalékos tulajdonrészének megvásárlását. A Glazer család ugyan továbbra is a legnagyobb részvényes marad, de a csapat sportszakmai irányításáról szívesen lemondtak.
Sir Jim Ratcliffe és munkatársai most a lehető leggyorsabban erősítenének a csapaton, hiszen a United nagyon hullámzó teljesítményt nyújt idén. A bajnokságban a 7. helyen állnak, a Bajnokok Ligájában pedig csoportutolsók lettek, így tavasszal már semmilyen európai kupasorozatban nem szerepelhetnek.
Az új éra első meccse jól tükrözi, hogy mennyire kétarcú idén a csapat; az Aston Villa ellen 2-0-s hátrányból sikerült végül fordítani. Az Old Traffordon már ott volt a nézőtéren Sir Dave Brailsford, annak ellenére, hogy hivatalosan még nem zárult le az adásvétel, ehhez még több hét szükséges.
Erik ten Hag a United szombati bajnokija előtt nyilatkozott a sajtónak, ahol természetesen az új szakmai vezetésről is kérdezték.
„Nagyon várom már a közös munkát. Az Ineos ebben a struktúrában akar velem együttműködni, nekem pedig ez tökéletesen megfelel.
A december annyira sűrű volt, hogy egyelőre én kértem, hogy halasszuk el a megbeszélést, de hamarosan már erre is lesz időnk. Pozitívan állok a változásokhoz.
Nem igaz, hogy az elmúlt hónapok bizonytalansága befolyásolta volna a csapat teljesítményét. Mindannyian azért vagyunk itt, hogy nyerjünk, egy olyan kultúrát akarunk kialakítani, ahol csak a győzelem az elfogadható, akármi is van éppen a klub tulajdonosváltásával. Azt viszont kár lenne tagadni, hogy a vezetés igenis képes pozitívan hatni a játékosokra is.”
Az év végi rohanás után végre lesz ideje a csapatnak egy kisebb pihenőre, hiszen januárban 2 vagy 3 mérkőzése lesz a Unitednek, attól függően, hogy továbbjutnak-e az FA-Kupa harmadik fordulójában.
Az új tulajdonosi körnek sok ideje nincsen gondolkodni, hiszen az új évben máris lehetőségük lesz új játékosok leigazolására. Korábban ebben a cikkünkben foglalkoztunk azzal, hogy kik lehetnek az elérhető célpontok.
Forrás: eurosport.com
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés