Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

A Chelsea sokallta Rice 105 milliós árát – majd a klub 115 millióért szerződtette helyette Caicedót

Takács Márton

Frissítve 26/09/2023 - 20:53 GMT+2

A Chelsea a legutóbbi három átigazolási időszakban több mint 1 milliárd (!) fontot költött új játékosokra, ezért is tűnik furcsának, hogy a londoni klub nem akart a végül az Arsenalt választó Declan Rice-ért 105 millió fontot kiadni. Pláne, hogy aztán az ecuadori Moises Caicedót 115 millió fontért szerződtették a Kékek az angol helyett. Meg aztán a belga Romeo Laviát 58 millióért.

Declan Rice óriási értéke az Arsenalnak, a Chelsea csak saját magát hibáztathatja, hogy lemaradt róla

Fotó: AFP

Declan Rice nem kellett 105 millióért a Chelsea-nek, Moises Caicedo viszont jöhetett 115 millióért.
"Enzo, Caicedo és Lavia lehet a három alapember a középpályán, plusz Conor Gallagher.”
Ezt Pető Péter, a 24.hu Chelsea-drukker főszerkesztője nyilatkozta honlapunknak a vele készített interjúban. Gyakorlatilag egy igen szó hiányzott a londoniak részéről, hogy Declan Rice neve is szerepeljen a fenti összeállításban.
És bár a posztján a világ egyik legjobb középpályása Londonon belül váltott klubot, a West Ham United csapatkapitánya nem a Chelsea-hez igazolt - pedig nagy esély mutatkozott erre -, hanem az Arsenalhoz szerződött, és hamar kulcsemberré vált Mikel Arteta együttesében.
A goal.com azt írja a The Telegraph cikkére hivatkozva, hogy a Chelsea állítólag zöld utat adott az Arsenalnak ahhoz, hogy elhappolja előle 105 millió fontért Rice-t, mivel az új időszámítás kezdő Kékek sokallták az angol válogatott játékos árát.
Helyette 10 millióval drágábban, 115 millió fontért megvették az ecuadori Moises Caicedót. Taps.
picture

Declan Rice lett a középpálya ura az Arsenalnál

Fotó: AFP

A Chelsea-t már jó ideje erősen összefüggésbe hozták az angol válogatott középpályással, már a 2023-as nyári átigazolási időszak előtt is. Mivel Rice korábban az egyesület akadémiai rendszerében szerepelt, az elvárás az volt, hogy igyekezzenek visszahozni őt a Stamford Bridge-re.
Nem sikerült. Mint utólag kiderült, ez csak a Bajnokok Ligája 2021-es győztesén múlt.
Rice és a West Ham ehelyett az Arsenallal kötött klubrekordot jelentő megállapodást. A The Telegraph szerint a Chelsea azért nem szállt be a játékosért folytatott verseny hajrájába, mert a klub vezetői úgy gondolták, hogy az árajánlatot túlságosan felduzzasztották - ahogy az gyakran előfordul a Premier League-klubok között mozgó angol labdarúgók esetében.
picture

Moisés Caicedo a Chelsea egyik legnagyobb értéke lehet

Fotó: AFP

A PL-címvédő Manchester City is ezzel érvelt, amikor kiszállt az angol válogatottal Európa-bajnoki ezüstérmet szerző Declan Rice-ért folytatott versenyfutásból. Első blikkre furcsának tűnhet, hogy a világ pénzével is rendelkező City nem bocsátkozott licitháborúba egy kiszemelt játékosért, pláne, hogy korábban például 100 millió fontot áldoztak Jack Grealish megszerzésére.
Azt is megtudhattuk, hogy a Chelsea is kihagyta a lehetőséget, hogy ajánlatot tegyen James Maddisonért és James Ward-Prowse-ért a Leicesternek és a Southamptonnak.
A Kékek végül többet költöttek a Manchester Citytől megvásárolt Cole Palmerre (47 millió), mint amennyit a Tottenham fizetett Maddisonért, és 20 millió fonttal többet fizettek a 19 éves Romeo Laviáért (58 millió), mint amennyit a West Ham Ward-Prowse-ra költött.
picture

Mauricio Pochettino és Romeo Lavia

Fotó: facebook

Rice elleni döntésüket még zavaróbbá teszi az a tény, hogy 115 millió fontot fektettek abba a Moises Caicedóba, akit a Brightontól csábítottak el, így viszont az Arsenal nem csak Rice-szal lett gazdagabb, hanem a szintén oda szerződő Kai Havertzzel is.
Ja, Mason Mountot pedig a Manchester Unitednek adta el a Chelsea.
"A szurkolóknak mindig könnyebb, ha országot is vált az illető. De Mason Mount közvetlen riválishoz távozott. Könnyebb lett volna mondjuk a Bayern, ahogy Kane-nek is. Feldolgozni a váltást, a személyes motivációi mellett a nyomást elviselni, hogy közvetlen riválishoz megy, az bonyolítja a helyzetet."
Ezt is Pető Peti mondta.
picture

Rice már az Arsenal szurkolóit boldogítja

Fotó: AFP

Per pillanat úgy tűnik, hogy az óriási mértékben átalakított Chelsea-nek nem a Manchester United idén a közvetlen riválisa, hanem mondjuk az Everton.
A Premier Leak podcast szakértői a 6-7. pozícióba lőtték be a Chelsea-t az angol bajnokságban.
Akár még a Brighton is simán beelőzhet a végén.

Csatlakozz az Eurosport magyar nyelvű Viber-csatornájához a legfrissebb sporthírekért, a legmenőbb videókért, játékokért és érdekességekért!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés