Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Furcsa, de a krőzus Manchester City nem Rice esetében mond le először sok pénzbe kerülő igazolásról

Takács Márton

Frissítve 29/06/2023 - 18:33 GMT+2

A Premier League bajnoka, a Manchester City kiszállt a West Ham United csapatkapitányáért, az angol válogatottal Európa-bajnoki ezüstérmet szerző Declan Rice-ért folytatott versenyfutásból, Rice így az Arsenalnál köthet ki. Első blikkre furcsának tűnhet, hogy a világ pénzével is rendelkező City nem bocsátkozott licitháborúba egy kiszemelt játékosért, de akadt már erre több példa is.

Guardiola Grealish bulijával viccel

Declan Rice-ért nem hajlandó annyi pénzt adni a ManCity, mint amennyit a West Ham kér, az Arsenal igen.
"Hadd hozzak erre egy példát az angol fociból, A remélhetőleg hamarosan Arsenal-játékos, Declan Rice mondta, hogy bár neki a West Ham United csapatkapitányaként az a klub az élete, de ő maga is látja, hogy a legjobb barátai, vagy válogatottbeli csapattársai kupákat, bajnokságokat nyernek, a Bajnokok Ligájában szerepelnek. És ezt öröm nézni, de most már ő is szeretne ebből egy kicsit magának."
Mindezt az Arsenal-drukker Baksa Benedek, az Egerből az OSC-hez igazoló vízilabdázó említette a vele készített májusi interjúnkban.
A Manchester City kiszállt a West Ham csapatkapitányának, Declan Rice-nak a leigazolásáért folytatott versenyfutásból, miután az Arsenal 105 millió font értékű, alaposan megemelt ajánlatot tett a még mindig csak 24 éves középpályásért – írja az Athletic.
A City egy tartotta a lépést az Arsenal 90 millió fontos ajánlatával, és egy megemelt összeget ajánlott előre, csakhogy mindkét ajánlatot elutasították Londonban. Az Arsenal azonban kedd este visszatért a 100 millió fontos összeggel, és további 5 millió fontos kiegészítéssel.
Az Arsenal és a West Ham már a fizetési struktúráról tárgyal, de az észak-londoniak lépése arra késztette a Cityt, hogy visszalépjen az üzletkötéstől. Az Arsenal megemelte az ajánlatát, hogy megpróbálja megszerezni Mikel Arteta menedzser első számú nyári célpontját – Pep Guardioláék viszont leszálltak a száguldó vonatról.
Első látásra fordított helyzetben tudná ezt elképzelni az ember, pedig nem egy is egy példa akadt a múltban, amikor a ManCity inkább visszakozott, és nem bocsátkozott óriási költekezésbe.
picture

Declan Rice így örült a West Ham Konferencia-liga-győzelmének

Fotó: AFP

Nem, nem a 100 millió fontba kerülő Jack Grealishre célzunk most.
Nem is a 60 milliós Erling Haalandra.
A City egy ideje nem hajlandó belemenni a játékosokért folytatott licitháborúba, és a múltban már többször elállt az átigazolási célpontoktól, amint a kért ár meghaladta a saját maguk által felállított értéket.
Ahogy a goal.com cikkében olvashatjuk, 2018-ban a klub tárgyalásokat folytatott Jorginho szerződtetéséről a Napolival, de visszaléptek az üzlettől, amikor a Serie A csapata 57 millió fontra emelte az árat, így a Chelsea szerződtette a középpályást – aki egy éve már az Arsenalé.
2019-ben a City szerette volna Harry Maguire-t az Etihad Stadionba hozni, de szintén nem volt hajlandó teljesíteni a Leicester 80 millió fontos követelését, így a védő végül a városi rivális Manchester Unitedhez igazolt.
Ugyanezen okból 2020-ban visszaléptek Kalidou Koulibaly szerződtetésétől (szintén Napoli), míg tavaly nyáron a City Marc Cucurella leigazolásáról is lemondott, aki később több mint 60 millió fontért a Chelsea-hez ment a Brightontól.
picture

Rice és a már említett trófea

Fotó: AFP

A City, amely tavaly eladta Oleksandr Zinchenkót és Gabriel Jesust az Arsenalnak, inkább megszerezte Mateo Kovačićot a Chelsea-től (szépen körbeértünk a londoni kluboknál. Azt hivatalosan nem közölték, hogy a manchesteriek mennyit fizettek a Chelsea-nek Kovačić játékjogáért, de a sajtó szerint legalább 25 millió fontot utaltak át riválisuknak.
Rice Arsenalhoz kerülésének pedig az is adja meg a báját, hogy a 105 millió fontos vételára. Ez Premier League-rekordot jelentő összeg lenne egy angol játékosért. Az eddigi csúcsot éppen Grealish tartotta.
Ja, és Artetáék közben 65 milliót csengettek ki - várd ki a végét - a Chelsea-nek Kai Havertzért.
Van ott pénz lóvéra.
picture

Declan Rice az angol válogatott mezében

Fotó: AFP

Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés