Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Ronaldo második manchesteri időszaka alatt mutatott viselkedését kritizálta egy korábbi csapattársa

Takács Márton

Publikálva 29/09/2023 - 17:54 GMT+2

Ole Gunnar Solskjær után Gary Neville, a Manchester United egykori jobbhátvédje is kijelentette, hogy hibának bizonyult Cristiano Ronaldo leigazolása az MU-nál 2021-ben. A televíziós szakértőként tevékenykedő Neville nem Ronaldo játékát, hanem a portugál viselkedését kritizálta, hogy nem bánt jól fiatal csapattársaival.

Nem bizonyult sikertörténetnek Cristiano Ronaldo második manchesteri eljövetele

Fotó: AFP

Gary Neville szerint Cristiano Ronaldo nem viselkedett vezérhez méltóan a Manchester United-nél tavaly és 2021-ben.
Kapja az ívet rendesen Cristiano Ronaldo a napokban korábbi manchesteri csapattársaitól. A The Athleticnek előbb Ole Gunnar Solskjær ismerte el, hogy hibát követtek el Cristiano Ronaldo 2021-es leigazolásával, a csapat szétesésében pedig az egók térnyerésének is megvolt a szerepe.
Most pedig Gary Neville kritizálta Ronaldo második manchesteri eljövetele alatt mutatott viselkedését a Marcának adott interjúban. Csak nehogy fogja magát Cristiano, és Piers Morgan műsorában vágjon vissza a norvégnak és az angolnak!
Az ötszörös aranylabdás portugál 2021 nyarán tért vissza az Old Traffordra - megjárva addig a Real Madridot és a Juventust -, miután 2009-ben először búcsúzott az angol futballtól. CR 2022 decemberében felbontotta szerződését, és Szaúd-Arábiába, az Al-Nassrhoz igazolt.
Neville 2021 és 2022 között rendszeresen szót emelt Ronaldo viselkedése miatt, és úgy véli, a 38 éves játékosnak más szerepet kellett volna elfogadnia a klubnál, miután egész karrierjét azzal töltötte, hogy a tökéletességet követelte másoktól is.
picture

Cristiano Ronaldo nem tudott a Manchester United igazi vezére lenni

Fotó: AFP

Neville a Marcának nyilatkozott korábbi csapattársa második manchesteri időszakáról, mi a goal.com kivonata alapján idézzük őt.
"Nagyon jól teljesített a gólok tekintetében. Azért kritizáltam őt, mert az a véleményem, hogy ha vezér vagy az öltözőben és vezető vagy a világ labdarúgásában, akkor másképp kell tanítani, másképp kell mentorálni és másképp kell edzeni a csapat fiatalabb játékosait, akik nem a te szinteden vannak.
Szerintem Cristianónak módosítania és adaptálnia kellett volna a Unitednél a vezetői stílusát az öltözőben lévő játékosokhoz, akiknek mentorálásra, képzésre és szintlépésre volt szükségük. Cristiano frusztrált volt velük, dühös volt rájuk, és ez néha látható volt a meccsek alatt is, manchesteri időszaka végén ez konfrontációvá vált.
Játszottam vele, hihetetlenül magas szinten volt, és ugyanolyan keményen dolgozott, mint bármelyik játékos, akivel játszottam; minden, amit Cristianóban látsz, tehetség és kemény munka.
Győzni akar, elszántan akar nyerni, gólokat akar lőni, és a világ legjobb játékosa akar lenni, ezért azt hiszem, nehéz volt számára, hogy olyan csapatokban szerepelt a pályafutása vége felé kanyarodva, amelyekben nem volt meg az a szint, amit korábban látott."
picture

Ronaldo frusztráltsága több meccsen is látszódott

Fotó: AFP

Ronaldo 24 gólt lőtt (második-)első szezonjában, amikor visszatért a Unitedhez, de a 2022/23-as idényben mindössze négy mérkőzésen lépett pályára, mielőtt Piers Morgan nagy vihart kavart interjújában kikényszerítette a távozását.
Neville továbbra is nagy rajongója CR-nek, és úgy véli, Manchesterben maradhatott volna, ha más gondolkodásmódot alkalmaz. A Vörös Ördögök korábbi védője hozzátette:
"Szeretem Cristianót, ő valószínűleg nem fog szeretni azért, amiket most mondtam, de szeretném azt hinni, hogy 5-10 év múlva megérti, hogy a megjegyzéseim jó szándékból jöttek. Azt akartam, hogy megértse, hogy amikor 35-36 éves leszel, a fiatalabb játékosok az öltözőben és a kevésbé tehetséges játékosok számítanak rád, hogy magaddal húzod őket, és hogy különböző módokon lehetsz mentor, edző és bizonyos szempontból apa is.
Még mindig ő a kedvenc játékosom, és ő az, akit a legjobban kedvelek, amikor arról beszélek, hogy ki minden idők legnagyobbja. Tudom, hogy sokan Messit mondanák, de én Cristianót szeretem.”
picture

Ronaldo nem állt meg Manchesterben, Szaúd-Arábiába igazolt

Fotó: AFP


Csatlakozz az Eurosport magyar nyelvű Viber-csatornájához a legfrissebb sporthírekért, a legmenőbb videókért, játékokért és érdekességekért!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés