Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Klopp és Guardiola is kommentálta a Chelsea brutális mennyiségű pénzköltését

Takács Márton

Frissítve 04/02/2023 - 11:45 GMT+1

Jürgen Klopp és Pep Guardiola is reagált a Chelsea átigazolási politikájára, arra, hogy a londoni klub több mint 600 millió fontot költött, mióta Todd Boehly átvette az elnöki posztot. Ebből 323 milliót januárban szórt el az amerikai krőzus.

A Chelsea rekordösszegű, 120 millió eurós díjban állapodott meg Fernandezért

Jürgen Klopp nem érti, Pep Guardiola eltolja magától a Chelsea pénzszórását.
A Chelsea-nél van pénz lóvéra. Todd Boehly mondjuk olyan gazdag, hogy valószínűleg nem kell apanázst kérnie a családjától az apadó kassza miatt.
Az Arsenal küszöbéig eljutó Mykhaylo Mudryk megszerzése 89 millió fontért? Pipa. 106,8 millió font a világbajnok Enzo Fernándezért? Pipa. És ez még csak két üzlet a hétből, amit a Chelsea leboltolt a télen.
Ez az egyetlen angol klub többet költött új játékosokra ezen a télen, mint a másik négy topliga (La Liga, Bundesliga, Serie A, Ligue 1) összesen.
A Chelsea megdöntötte az angol átigazolási rekordot azzal, hogy Fernandezt 106,8 millió fontért leigazolta a Benficától. Erre Jürgen Klopp, az ebben a történetben a szegény ember Chelsea-jeként megjelenő Liverpool menedzsere is reagált.
Nem értem az üzletnek ezt a részét, mit lehet tenni vagy nem tenni
Ezt mondta Klopp, amikor a Chelsea költekezéséről kérdezték.
picture

Újabb amerikai tulaj után megjöhet az All-Star meccs a Premier League-be?

"Ez egy nagy szám. A játékosok, akiket megvettek, mind nagyon jó futballisták. Szóval ebből a szempontból gratulálok. Nem értem, hogyan lehetséges ez, de nem az én dolgom elmagyarázni, hogyan működik a rendszer."
Kloppnak és mindenki másnak javasoljuk Németh Dániel kollégánk cikkét, aki megírta, hogyan költhetett ennyit legálisan a Chelsea egy átigazolási időszakon belül.
Long story short: többek között Mudrykkal és Fernandezzel is hosszú távú szerződést kötöttek az angolok. Mindketten 8,5 (!) évre írtak alá, így a kiadásokat több esztendőre feloszthatják. Ez azt jelenti, hogy a két legnagyobb téli szerzemény együttesen is csak 22,5 millió eurós kiadásnak számít papíron.
picture

Enzo Fernández megszerzésével bankot robbantott a Chelsea

Fotó: AFP

Pep Guardiola óvatosabban fogalmazott, mint német kollégája.
Amit a Chelsea tett, ahhoz semmi közöm
"Chelsea, Arsenal, Liverpool, United... jó játékosok nélkül költeni kell. Most a piac ’wow’-állapotot generált. Amit ők csinálnak, az nem az én dolgom." - mondta a Manchester City menedzsere.
Hozzátette: "Amit én irányíthatok, az az, hogy az elmúlt öt évben 11 bajnoki címet nyertünk, mivel a liga öt-hat nettó költekező csapatának egyike vagyunk. Engem csak az érdekel, hogy mit tettünk eddig ez idő alatt."
via eurosport.co.uk

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés