Phil Foden úgy gondolja, Erling Haaland a Manchester City nagy értéke lesz.
Phil Foden elismerően nyilatkozott a Manchester City nyári igazolásáról, Erling Haalandról, de elismerte, hogy időbe telhet, amíg a norvég megszokja a Premier League-et.
Haaland a Borussia Dortmundtól érkezett Pep Guardiola csapatához, miután a City kifizette érte a kivásárlási záradékban meghatározott 50 millió fontot, és az előszezonban rögtön be is indult, 12 perc alatt betalált a Bayern München elleni debütálásakor.
Labdarúgás
Bemutatkozott új klubjában a nyár két sztárigazolása
24/07/2022 10:57
A 22 éves játékos a Man City szombati, Liverpool elleni Community Shield-összecsapásán is leteheti a névjegyét Angliában. A mérkőzés előtt az angol középpályás, Foden dicsérte Haalandot, és azt mondta róla, hogy megállíthatatlan lehet.
"Nagyszerű hozzáadott értéke a csapatnak, mindenkit megnevettet, és halálosan szerény, ami fontos, amikor egy új csapathoz kerülsz az ember" - mondta Foden a Sky Sportsnak.
"Éhes arra, hogy sikereket érjen el velünk, ami csak jót jelenthet. A kapu előtt félelmetes. Egy teljesen más bajnokságba érkezik, sokkal gyorsabb futballal, így lehet, hogy kell neki egy kis idő, hogy megszokja, de biztos vagyok benne, hogy amikor beindul, akkor megállíthatatlan lesz.
Ha a megfelelő területeken tudjuk neki adni a labdát, nagyon fontos lesz számunkra idén."

A Bayern védői is bottal üthették Haaland nyomát

Fotó: AFP

Haaland eredményes időszakot töltött Németországban a Borussia Dortmundnál, 89 mérkőzésen 86 gólt szerzett és 23 asszisztot adott a klubnál töltött két és fél éve alatt.
Az első manchesteri sajtótájékoztatóján Haaland azt mondta, reméli, hogy több minőséget hozhat a Manchester Citynek. Arra a kérdésre, hogy mit szeretne hozzátenni a Cityhez, azt válaszolta: "Remélhetőleg több minőséget. Szeretném jól érezni magam. Ha jól érzem magam, több gólt lövök. Remélem, sokat fogok mosolyogni."
Foden kihagyta a Man City amerikai túráját, így először állhat új csapattársa mellett szombaton a Community Shielden hivatalos mérkőzésen a King Power stadionban.
via eurosport.co.uk

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Premier League
Haaland szerint a Manchester City teljesen más szinten játszik, ennek akar részese lenni
11/07/2022 11:45
Premier League
Két csatárzsenit is behúzott a City? Haaland mellett az új Agüero is bizonyítana
10/07/2022 17:42