Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Klopp fenevadnak és nagyon jó igazolásnak tartja a Manchester Cityhez szerződő Haalandot

Takács Márton

Publikálva 11/05/2022 - 15:54 GMT+2

A Manchester City kedden megerősítette, hogy megállapodott a Borussia Dortmunddal Erling Haaland szerződtetéséről. Jürgen Klopp, a nagy rivális Liverpool menedzsere úgy véli, a norvég csatár egy igazi fenevad, aki Pep Guardiola irányításával eredményes időszakot tölthet a Premier League-ben.

Világoskékre cseréli a sárga mezt Erling Haaland

Fotó: AFP

Jürgen Klopp szerint a Liverpool nem akart beszállni az Erling Haalandért folytatott versenybe.
Jürgen Klopp szerint a Manchester City egy "fenevadat” szerződtetett Erling Haaland személyében, és úgy véli, hogy ő egy "igazán jó igazolás".
A City kedden jelentette be, hogy megállapodtak a norvég támadó megszerzéséről eddig német klubjával. Haaland 88 mérkőzésen 85 gólt szerzett a BVB színeiben minden sorozatot figyelembe véve.
Klopp úgy véli, Haalandnak nagy hasznára válik majd, ha a Citynél játszik, mivel rengeteg gólszerzési lehetőség előtt áll majd.
"Jó játékos” - mondta Klopp a riportereknek, miután a Liverpool 2-1-re legyőzte az Aston Villát a Premier League keddi játéknapján.
"A City soha nem volt és nem is lesz olyan csapat, amelyik egy játékos miatt nyer meccseket. Lesznek helyzetek, amikor igazi fenevad lesz. A Dortmundnál többször is megsérült, de ő egy igazi fenevad. Sajnos, egy nagyon jó igazolás.”
A Cityhez, 51 millió fontot (63 millió dolláros) fizet a Borussiának, ez az összeg szerepel a támadó szerződésében kivásárlási opcióként.
picture

Haaland így fog örülni a Manchester City mezében szerzett góloknak is

Fotó: AFP

Érdekesség, hogy idén áprilisban megkérdezték Klopptól, hogy mennyi esély van arra, hogy a Liverpool leigazolja a norvég óriást. Az ára miatt a német edző kategorikusan tagadta, hogy egyáltalán megpróbálnának versenybe szállni érte.
Haaland a világ labdarúgásának egyik legkeresettebb játékosa, Klopp azonban nem érdekelt abban, hogy a 21 éves norvég támadót az Anfieldre hozza. Csak meg kell nézni a csapat alacsony szerkezetű, pazarul működő háromcsatáros felállását, hogy miért nem.
"Nem fogunk harcba szállni érte. A számok, amiket emlegetnek vele kapcsolatban, őrültségek. Semmi közünk nincs hozzájuk. Ez olyasmi, amit őszintén szólva nem akarok. Nincs rá esély.” – mondta Klopp a Bildnek.
via eurosport.co.uk

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés