Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Sajtóhír: Erling Haaland a Manchester Cityhez szerződik

Péter Babos

Frissítve 09/05/2022 - 20:44 GMT+2

A Borussia Dortmund sztárja, Erling Haaland már átesett az orvosi vizsgálatokon Pep Guardiola csapatánál, amely kifizette a norvég támadó kivásárlási árát. A transzfert még a héten bejelentik a csapatok. A City hosszú évek után végre megtalálta középcsatárát.

Erling Haaland

Fotó: Getty Images

Haaland iránt a Real Madrid és a Bayern München is élénken érdeklődött, ám az elmúlt egy hónapban a Manchester City került a 21 éves klasszisért zajló küzdelem vezető pozíciójába, hiszen az angol bajnokság címvédője már áprilisban megegyezett a személyes részletekben a Dortmund játékosával.
Érdekesség, hogy a támadó édesapja, Alf-Inge is szerepelt a Cityben 2000 és 2003 között, ráadásul Erling Angliában született, igaz, Leedsben.
Haaland Norvégiában kezdte karrierjét a Bryne csapatánál, majd a Moldéhoz igazolt, utána került külföldre, előbb a Salzburghoz – ahol Szoboszlai Dominik csapattársa is volt –, majd pedig a Dortmundhoz.
2020. januárja óta 88 mérkőzésen 85 gólt szerzett sárga-feketében.
A Manchester City három ponttal vezeti a Premier League tabelláját a Liverpool előtt, és már csak három forduló választja el őket az újabb bajnoki címtől, ám a Bajnokok Ligájában ismét csalódnia kellett a csapat szurkolóinak, ugyanis szeretett együttesük drámai módon elbukta az elődöntős párharcát a Real Madriddal szemben.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés