Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Haaland szerint a Manchester City teljesen más szinten játszik, ennek akar részese lenni

Takács Márton

Publikálva 11/07/2022 - 13:45 GMT+2

A Manchester City eddig négy játékost szerződtetett a nyáron. Két csatár, a világklasszis Erling Haaland, valamint Julian Alvarez, a középpályás Kalvin Phillips és a kapus Stefan Ortega érkezett a Premier League címvédőjéhez. A City a négy játékos közül háromnak vasárnap tartott bemutatkozó sajtótájékoztatót. Cikkünkben Haaland nyilatkozatát ismertetjük.

Erling Haaland bemutatkozott a Manchester Citynél

Fotó: AFP

Erling Haaland régóta csodálja a Manchester City futballját.
Erling Haaland az első manchesteri sajtótájékoztatóján azt mondta, reméli, hogy több minőséget hozhat a Manchester Citynek.
Haaland 51 millió fontért érkezett a Cityhez a Borussia Dortmundtól az átigazolási időszak elején, és a 9-es számú mezt fogja viselni. Miután aláírta ötéves szerződését, a norvég válogatott játékos elmondta, hogy jól akarja érezni magát Angliában, és mosolyogva akar játszani.
Arra a kérdésre, hogy mit szeretne hozzátenni a Cityhez, azt válaszolta:
"Remélhetőleg több minőséget. Szeretném jól érezni magam. Ha jól érzem magam, több gólt lövök. Remélem, sokat fogok mosolyogni."
Haaland azt mondta, teljes mértékben tisztában van azzal, hogy nagy kihívás áll előtte, hogy alkalmazkodnia kell egy új bajnoksághoz és játékstílushoz Pep Guardiola irányítása alatt.
"Nem is tudom, mit mondjak. Ez egy nagy kihívás, egy új ország, egy új bajnokság, új edző. Tudom, milyen érzés egy új klubhoz érkezni, már többször is megtettem ezt korábban.
Sokat mosolygok, sokat dolgozom, és remélhetőleg nagyon élvezem a játékot. Most minden lépést tökéletesen csinálunk, jó csapat vesz körül, nagyon jó barátaim vannak a szülővárosomból. Emberek, akik lökdösnek és megállítanak, amikor kell. Egy jó mix van körülöttem, ami napról napra jobbá tesz."
picture

Haaland tovább fejlődne a Citynél

Fotó: AFP

A goal.com-on olvasottak szerint Haaland még ennyit tett hozzá mondanivalójához:
"Tavaly játszottam a City ellen a Bajnokok Ligájában. Amikor az ember lát valamit a tévében, aztán amikor találkozik a jelenséggel, az teljesen más. Teljesen más szint, ahogy ők játszanak, és ez az, aminek a részese akarok lenni.
Mit akarok javítani magamon? Mindent, a fejeseket, a lövéseket, a bal lábamat, a jobb lábamat, a mozgásomat, a labdával való játékot."
via eurosport.co.uk

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés