Christian Eriksen a Tottenham iránti hűsége miatt nem akart korábban a Manchester Unitedhez szerződni.
Mivel a Tottenham játékosaként a Premier League egyik legkiválóbb középső középpályásának bizonyult éveken át Christian Eriksen, nem meglepő, hogy a Manchester United kitartóan hívta őt a klubhoz.
A dán azonban sokáig hűséges volt a Spurshöz, Louis van Gaal, José Mourinho és Ole Gunnar Solskjaer ajánlatára is nemet mondott korábban, mígnem végül idén nyáron három évre aláírt a klubhoz.
Turkish Süper Lig
Játékosként csodagyereknek tartották, 33 évesen edző lett belőle - A Nuri Sahin-sztori
TEGNAP 16:40
A dán játékmester ingyen érkezett a Brentfordtól, a United középpályáját sürgősen meg kellett erősíteni, mert többek között Paul Pogba is távozott onnan.
A United régen felfedezte Eriksen értékeit, mint most kiderült, már 2013-ban, az Ajaxnál töltött ideje alatt szerette volna megszerezni őt az angol egyesület, azon a nyáron, amikor Sir Alex Ferguson távozása után David Moyes kapta meg a marsallbotot.
Az üzlet akkor és az azóta eltelt közel egy évtizedben sem valósult meg, egészen idény nyárig. Eriksen sorra visszautasította az ajánlatokat, mert nem akart a Tottenham egyik belföldi riválisához szerződni.
"Beszéltem a Manchester United menedzsereivel, hogy lássam, mi a helyzet. De akkoriban a Spursnél voltam, és tényleg nem tudtam elképzelni, hogy egy másik angol csapatban játsszak. Külföldre mentem, és inkább az Interhez szerződtem."

Bruno Fernandes mellett Eriksen lehet az MU játékának fazonszabásza

Fotó: AFP

Louis van Gaalnak, José Mourinhónak és Ole Gunnar Solskjaernak is nemet mondott a dán, annyira erősen kötődött a Tottenhamhez.
"Számomra nem volt megfelelő az időzítés, sokáig játszottam a Spursnél. Aztán ki akartam próbálni magam külföldön, és elmentem az Interhez, ahol nagyon jól éreztem magam."
A középpályás a Rayo Vallecano ellen mutatkozott be az Old Traffordon, és a mérkőzés utolsó 20 percében lenyűgöző teljesítményt nyújtott. Tízes poszton játszott, de gyakran mélyebbre húzódott vissza, hogy többször érhessen labdához.
"Mielőtt idejöttem, beszéltem Ten Haggal arról, hogy hogyan lát engem játékosként, és hol lát engem a pályán. Nem említett egyetlen játékost sem. A vele való beszélgetés határozottan segített megérteni, hogyan látja ő a futballt. Illenek a játékstílusomhoz az elképzelései és ahhoz, ahogyan az Ajaxnál sok évvel ezelőtt játékosként fejlődtem."

Jól áll Eriksennek a Manchester United meze

Fotó: AFP

Eriksen minden bizonnyal Bruno Fernandesszel fog versenyezni a kezdőcsapatba kerülésért, a dán úgy érzi, hogy együtt is tud játszani Ten Hag rendszerében portugál kollégájával.
"Nem látok semmi problémát abban, hogy Brunóval játszhatok. Boldog leszek, bárhol is játszom, mindig is ilyen voltam. Próbálok alkalmazkodni ahhoz a pozícióhoz, ahol szerepet kapok."
A 30 éves Christian Eriksen remélhetőleg egy karrier-reneszánsz előtt áll Manchesterben, amennyiben egészsége engedi, nagy erőssége lehet az újjáépülő MU-nak.
via goal.com

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Premier League
Ten Hag pokoli munka előtt: úgy tűnik, az MU nem tanult a múlt hibáiból
TEGNAP 12:03
Serie A TIM
Mourinho hívó szava még mindig számít a sztároknak, szintet léphet vele a Roma
03/08/2022 13:24