Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Eriksen az őt lenyűgöző Ten Hag miatt is választotta végül a Manchester Unitedet

Takács Márton

Frissítve 28/07/2022 - 11:40 GMT+2

Christian Eriksen szerint a hasonló futballelvekbe vetett hit vezetett oda, hogy Erik ten Hag személye miatt is a Manchester Unitedet választotta új állomáshelyéül. Eriksen már korábban is kijelentette, hogy egy ilyen világszínvonalú egyesületnél szeretne játszani, Ten Hag befolyása volt az, ami az új klubjával készített első interjújában is átütött.

Christian Eriksen a Manchester Unitedből lesz ezentúl dán válogatott

Fotó: AFP

Christian Eriksen úgy véli, a játéka remekül illeszkedik majd Erik ten Hag stílusához.
Christian Eriksen elárulta, hogy Erik ten Hag milyen hatással volt arra a döntésére, hogy a Manchester Unitedhez szerződjön.
Eriksen az előző szezonban a Brentford színeiben tért vissza a versenyszerű futballhoz egy szívműtétet követően. A dán a nyáron az Old Traffordra való költözést választotta, így tovább építheti karrierjét, és nyilvánvalónak tűnik, hogy úgy érzi, rokon lélekre talált a United új vezetőedzőjében, Ten Hagban.
A MUTV-nek nyilatkozva Eriksen ezt mondta döntésének okairól:
"Először is, maga a futball volt az egyik fő ok, amiért ide jöttem. Olyan srác vagyok, aki futballozni akar, a menedzser érkezése és az elképzelései, valamint a vele folytatott beszélgetéseim alapján el tudtam képzelni magam, ahogy Manchesterben futballozom.
A menedzser befolyása nagyon nagy volt. Azért akartam idejönni, hogy futballozzak, nem csak maga a klublogó miatt, hanem azért, hogy játsszak is.
A menedzserrel folytatott beszélgetésünk, a tőle hallott elképzelések nagyszerűnek és ideálisnak bizonyultak számomra, azok adták meg a végső lökést a döntésemhez, hogy a Manchester Unitedhez jöjjek.
Úgy gondolom, hogy a játékstílusom illeszkedik az elképzeléseihez, és remélhetőleg pozitív módon fogok kapcsolódni azokhoz. Úgy gondolom, hogy az ő futballstílusa illik hozzám.
Ugyanakkor ez egy nagyon-nagyon nagy klub - ha nem is a legnagyobb. Ha bárhol kiejti az ember a nevét, tudják, honnan jön az illető. Nagy múltja van az egyesületnek és jó érzés részese lenni valaminek, aminek ekkora történelme van."
picture

Eriksen az egyik legszimpatikusabb 10-es a mezőnyben

Fotó: AFP

A 30 esztendős Eriksen hároméves szerződést kötött az újjáépítés előtt álló MU-val. Mivel Nemanja Matić, Paul Pogba, Juan Mata és Jesse Lingard is távozott a manchesteriek középpályájáról, a dán irányító komoly szerephez juthat.
Ahogy korábban Szabó Christophe kollégánk írta korábbi cikkében, "Eriksen játékát mindig is úgy lehetett leírni, mint ’a középpályás, aki mindig jókor van jó helyen’, és folyton elérhetővé teszi magát mások számára."
Nos, az Erik ten Hag-féle Manchester United ideális csapatnak tűnik számára. Eriksen a hétvégén léphet először pályára United-mezben: Ten Hag csapata szombaton Oslóban az Atletico Madrid ellen játszik, majd másnap az Old Traffordon a Rayo Vallecano következik.
via eurosport.co.uk

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés