Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Amikor még az ellenfél drukkerei is örülnek; Eriksen a Tottenham ellen léphetett pályára

Minich Réka

Publikálva 25/04/2022 - 14:06 GMT+2

Christian Eriksen szívleállása óta először léphetett pályára korábbi csapata, a Tottenham ellen. A dán középpályás hat és fél évig volt az észak-londoni csapat tagja, ahol hamar a szurkolók kedvencévé vált. Most sem felejtették el és hiába volt az ellenfél, Brentford egyik legjobbja, ennek ellenére kitörő örömmel fogadták. Korábbi csapattársai is csak pozitívan tudtak Eriksenről nyilatkozni.

Tottenham-Norwich City, Premier League 2019-2020: Christian Eriksen (Tottenham) (Getty Images)

Fotó: Getty Images

Christian Eriksen szombaton pályán volt a Brentford-Tottenham meccsen, ahol nem csak korábbi csapattársai ellen szerepelhetett, de az az Antonio Conte volt az ellenfél kispadján, akinek az irányításával Eriksen és az Inter közösen nyert bajnoki címet.


A nyári Európa bajnokságon történt szívmegállást követően Eriksen mellkasába egy defibrillátort ültettek be, ami miatt nem kaphatott sportorvosi engedélyt Olaszországban. Januárban az angol első osztály meglepetéscsapata, a Brentford szerződtette, ahol sok honfitársával játszhat egy csapatban, ráadásul még az edző is dán.
Eriksen a Sky Sportsnak adott exkluzív interjút a mérkőzés előtt:


„Tudom, hogy különleges mérkőzés lesz, már nagyon várom. Sokat köszönhetek a Brentfordnak, hiszen senki nem tudta, hogy milyen gyorsan fogom tudni visszanyerni a formámat. Decemberben kerestek meg, amikor már hónapok óta nem játszottam meccset, szinte csak egyedül edzettem. Már akkor jó érzéseim voltak, de nem gondoltam volna, hogy már most képes leszek rendszeresen Premier League meccseket játszani.
A nyári szívleállásomból szinte semmire nem emlékszem. Az az utolsó emlékem, hogy bedobjuk a labdát, aztán a következő, hogy mindenki engem vesz körül, de nem értettem, hogy miért. Később a kórházban tudtam meg, hogy mi is történt velem.
Ha bármilyen kockázat lenne a játékomban, akkor most nem lennék a pályán. Az első három hónapban semmit nem csinálhattam, aztán szépen fokozatosan kezdtük el a terhelés, és figyeltük, hogy hogyan reagál a szívem. Az első hónapokban sokat voltam a családommal, fel kellett dolgoznunk, ami velem történt. Utána viszont szépen lassan, ahogy elkezdtem újra dolgozni rájöttem, hogy csak azzal kell törődnöm, amit tudok befolyásolni. Az orvosok beültettek a szívembe egy defibrillátort, szóval, ha újra le is állna a szívem rögtön újraindítja, teljes biztonságban vagyok.
Végül minden tesztem normális eredményeket hozott, úgyhogy az orvosok azt mondták, hogy semmi nem indokolja, hogy ne játsszak tovább. Természetesen, ha mást mondtak volna, akkor most nem lennék itt, a családom miatt sem tehetnék másképp.
picture

Christian Eriksen

Fotó: Getty Images

A stílusomon semmi nem változott, de a mentalitásom más lett, sokkal nyugodtabb vagyok, kicsit másképp látom már az életet.”
Eriksen esete komolyan megérintette az egész focitársadalmat, de különösen korábbi csapattársait. Azon a koppenhágai délutánon ott volt a pályán mellette Pierre-Emile Hojbjerg is, aki szombaton a Tottenhamben ellenfélként szerepelt.
„Nem igazán tiszta számomra, hogy mi történt tavaly nyáron. Emlékszem, hogy próbáltunk egy kontrát végigvinni, de kirúgták a labdát oldalra. Utána mentem vissza a helyemre és másfelé figyeltem. Mikor visszafordultam láttam, hogy Christian a földön fekszik, de azt hittem, hogy ütközött valakivel. Után viszont láttam, hogy többen sprintelnek felé és láttam rajtuk, hogy milyen komoly a helyzet. Minden annyira valószínűtlennek tűnt.
Mindig is mondtam, hogy az a legfontosabb, hogy Christian itt van köztünk. Az, hogy a családja békében élhet, ő pedig azt csinálhatja, amit a legjobban szeret az igazi ajándék.
Amikor visszatért a válogatottba úgy éreztem, hogy igazán visszatért. Gyönyörű pillanat volt, nagyon szép gólt lőtt Amszterdamban. Amikor hazai pályán is gólt szerzett a drukkerek nagyon különleges módon ünnepelték. Elképesztően boldog vagyok, hogy együtt élhetjük át ezeket a pillanatokat.”
Hiába végződött a meccs 0-0-s döntetlenre – amivel a Tottenham komoly lépéshátrányba került az Arsenallal szemben a BL indulást érő negyedik helyért – Eric Dier arcáról nem lehetett letörölni a mosolyt, amikor korábbi csapattársáról beszélt.
„Nagyon furcsa volt Christian ellen játszani, főleg, hogy előtte évekig együtt szerepeltünk a Tottenhamben. Sosem gondoltam volna, hogy így lesz az ellenfelem, de nagyon örülök neki. Az a legfontosabb, hogy egészséges, az pedig már csak az extra, hogy még mindig a pályán lehet és így tud teljesíteni.”
Eriksen remek tavaszi teljesítménye több élcsapat figyelmét is felkeltette, a pletykák szerint a Tottenham mellett a Manchester United is szeretné nyáron leigazolni. A dán középpályás januárban fél évre szerződött a Brentfordhoz, de a szerződése opcionálisan meghosszabbítható, így ha valaki úgy dönt, akkor ingyen szerezheti meg.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés