Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Az MU október elején már hat vereségnél tart – Eriksen szerint többször lőtte lábon magát a csapat

Takács Márton

Frissítve 04/10/2023 - 12:36 GMT+2

A Manchester United nem engedheti meg magának, hogy továbbra is rögtön gólt kapjon azután, hogy maga is betalált, és javítania kell a tudatosságán és a pontosságán a csapat dán középpályása, Christian Eriksen szerint. A United kedden hazai pályán kapott ki 3-2-re a Galatasaraytól a Bajnokok Ligájában, ahol mindkét idei meccsét elveszítette, az idényben összesen már hat vereségnél tart a csapat.

Ponteső nincs egyelőre Manchesterben, legalábbis a Unitednél

Fotó: AFP

Christian Eriksen elmondta, nagy csend uralkodott a Manchester United öltözőjében a Galatasaraytól elszenvedett BL-vereség után.
A Manchester United szurkolói nincsenek irigylésre méltó helyzetben, Sir Alex Ferguson távozása óta a sokadik mélypontját produkálja az angol klub, amelynél mintha beragadt volna a restart gomb Erik ten Hag érkezése óta.
A Galatasaray kétszer is hátrányból fordított, és 3-2-es győzelmet aratott az Old Traffordon, növelve ezzel Erik ten Hag csapatának szenvedését, amely mindkét Bajnokok Ligája-mérkőzését elveszítette, és szezonbeli 10 meccsén hat találkozón is kikapott. Az elég szörnyű mérleg ellenére a Manchester United középpályása, Christian Eriksen nem hiszi, hogy önbizalomhiány van a csapatban.
Ten Hag szerint még van esélyük továbbjutni a kieséses szakaszba, annak ellenére, hogy az MU két forduló után pont nélkül árválkodik csoportja utolsó helyén. Dán játékosa, Eriksen mélyebben belement a hibákba.
"Szomorú, nagy csalódás ez az eredmény. Nagy csend volt az öltözőben. Azt hiszem, akadt néhány jó szakaszunk a meccsen, de jelenleg, amikor gólt lövünk, nem sokkal később kapunk is egyet. Ez persze nagyon megnehezíti a játékban maradást, és ezen változtatnunk kell, méghozzá nagyon gyorsan.
Nem hiszem, hogy az önbizalomról van szó, szerintem inkább a tudatosságról és az élességről, hogy megtartsuk a formánkat. Rossz döntéseket hoztunk kulcspillanatokban, és a szerencse sem állt mellénk eddig."
picture

Christian Eriksen egyszerre önkritikus és bizakodó

Fotó: AFP

A Manchester United hét forduló után a 10. helyen áll a Premier Leauge tabelláján. A BL-ben pedig két meccs után tökutolsó a négyesében, az egyetlen klub, amely még nem szerzett pontot a kvartettben. Október 24-án a harmadik helyezett Koppenhága lesz a következő csapat, amely az Old Traffordra látogat a sorozatban.
Eriksen tudja, hogy a United pocsékul kezdte a Bajnokok Ligáját, de még messze nincs vége a sorozatnak.
"Sok munka vár még ránk, de ez megint csak részletkérdés. A törökök esélyei a mi hibáinkból adódtak, és ha nem követjük el ezeket, akkor nem kaptunk volna három gólt.
Szerencsére ez még csak a BL kezdete, még csak két meccset játszottunk, és még sok mérkőzés adódik előttünk, hogy felzárkózzunk. Tudjuk, hogy innentől minden meccset meg kell nyernünk, hogy legyen esélyünk a továbbjutásra, és ez így van rendjén."
picture

Casemiro a Galata játékosai között

Fotó: AFP

Erik ten Hag, a Manchester United menedzsere a TNT Sportsnak nyilatkozott a vereség után:
"Az alapvető hibákat, amiket normális esetben nem követnénk el, nem engedhetjük meg ezen a szinten. Megbüntetnek érte.
Ezt nehéz kontrollálni, de mindannyian együtt vagyunk hibásak ebben. Nem egyvalaki követ el ilyen hibákat, hanem a csapat. Teljesen felesleges volt, mert kétszer is vezettünk és irányítottuk a meccset, ezért pláne nem számítottunk ilyen eredményre. Együtt többet várunk magunktól, a játékosok és én is többet várunk."
picture

Mason Mount szeme a labdán

Fotó: AFP

via eurosport.com

Csatlakozz az Eurosport magyar nyelvű Viber-csatornájához a legfrissebb sporthírekért, a legmenőbb videókért, játékokért és érdekességekért!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés