Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Bárcsak mindenki olyan szépen beszélne az exéről, mint Wenger az Arsenalról!

Takács Márton

Publikálva 16/08/2022 - 14:55 GMT+2

Arsene Wenger azt mondja, még mindig érez némi szomorúságot az Arsenaltól való távozása miatt, mivel továbbra is nagyon szereti egykori klubját, ahogy az angol labdarúgó-bajnokságot is.

Az Arsenal szurkolói is úgy érezhetnek Arsene Wenger iránt, ahogy ő a londoni klub iránt

Fotó: AFP

Arsene Wenger még mindig nehezen viseli, hogy már nem az Arsenalnál dolgozik.
Arsene Wenger 1996 és 2018 között irányította az Arsenalt, és ikonikus státuszt szerzett a klubnál, miközben az angol futball egyik legjobb menedzserévé vált.
A francia a távozása óta nem áll kapcsolatban az egyesülettel, mivel a FIFA globális labdarúgás-fejlesztési vezetőjeként vállalt szerepet, a Sky Sportsnak most azt nyilatkozta, hogy még mindig nehezen viseli, hogy nem egykori klubjával dolgozik.
Új szerepkörében Wenger tett néhány olyan kijelentést, amelyek nagy visszhangot váltottak ki, például kétévente rendezne világbajnokságokat. Élesen kritizálta az európai szövetség (UEFA) által életre hívott Nemzetek Ligáját is, ami helyett szerinte a kontinensviadalokat is kétévente kellene megrendezni.
"Ez egy kicsit szomorú. Ez a szenvedély vége, nem a szerelem vége, mert még mindig szeretem az Arsenalt, még mindig szeretem a Premier League-et. Ez a legfőbb bajnokság, amit nézek, és ez még ma sem változott. De már nem vagyok olyan szorosan részese, mint korábban, ezért nagyon nehéz." – mondta Wenger.
Életem piros-fehérben c. önéletrajzi kötetében - amelyet Szabó Christophe kollégánk fordított - természetesen a londoniaknál töltött bő két évtizede tölti ki terjedelemben a legtöbb oldalt, az utolsó előtti, hatodik fejezet közel 110 oldalon próbálja összefoglalni arsenalos edzősködésének idejét.
"Az Arsenal még mindig a részem: úgy beszélek róla, hogy az ’én klubom’, és bár ma már mások kezében van, csak szenvedélyesen és elfogultan tudok gondolni rá: a szurkolókra, a futballistákra, akiket arra neveltünk és ösztönöztünk, hogy a legjobbat hozzák ki magukból." - írja már az első oldalon Wenger.
A Skynak adott nyilatkozatában ezt tette még hozzá: "Alapvetően 40 éve vagyok ebben a szakmában, egyetlen évben sem hagytam abba, így persze nagyon nehéz, mert hiányzik a feszültség, az intenzitás, a nagy pillanatok, sőt a rossz pillanatok is, amikről lemaradtam.
Fizikailag, ha 22 évet dolgozik az ember a labdarúgásban ugyanannál a klubnál, az 100 év a normális életben."
picture

Arsene Wenger

Fotó: AFP

Sir Alex Ferguson mellett José Mourinho volt Wenger legnagyobb riválisa a PL-ben. Az Arsenal korábbi főnöke elmondta, hogy mindig is nagyon várta a Mourinho vezette Chelsea elleni összecsapásokat, hiszen ezek a meccsek mindig a legemlékezetesebbek közé tartoztak.
"Nos, alapvetően azt mondanám, hogy mindig nagy meccset játszottunk, egy olyan mérkőzést, ami eldönti a bajnokságot, és akkoriban a Man United és a Chelsea is ilyen ellenfél volt. De a rivalizálásom mindig is a klubokkal volt, nem pedig az azokat irányító menedzserrel, soha nem nyilatkoztam személyes szinten.
Sok bosszúságom volt akkoriban Mourinhóval, mert úgy éreztem, hogy a Chelsea volt az első klub, amelyik olyan pénzt költött el, amit nem keresett meg."

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés