Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Duplával köszönt be Haaland, győzelemmel rajtolt a címvédő a PL-ben - Élő közvetítés az eurosport.hu-n

Eurosport Magyarország

Frissítve 07/08/2022 - 20:22 GMT+2

Augusztus 5-én, pénteken 21 órakor a Crystal Palace - Arsenal mérkőzéssel elrajtolt az angol labdarúgó-bajnokság 2022/2023-as szezonja. Az eurosport.hu-n folyamatosan frissülő cikkben követjük az eseményeket, és jövünk a legfrissebb PL-hírekkel. A Liverpool a Fulhammel, a Chelsea az Evertonnal kezd szombaton, míg a címvédő Manchester Cityt vasárnap láthatjuk először, idegenben a West Ham ellen.

Erling Haaland

Fotó: Getty Images

19:34 - Haaland duplájával nyert a címvédő Manchester City

picture

Erling Haaland

Fotó: Getty Images

Premier League, 1. forduló:
  • West Ham United-Manchester City 0-2 (0-1)
(MTI)

17:04 - Hazai vereséggel kezdett az MU, Ronaldo csere volt

picture

Cristiano Ronaldo a kispadon

Fotó: Imago

Premier League, 1. forduló:
  • Leicester City-Brentford 2-2 (1-0)
  • Manchester United-Brighton 1-2 (0-2)
(MTI)

Az Eredmények menüpontban megtaláljátok az angol bajnoki mérkőzések statisztikáit, az összeállításokat, valamint a frissülő tabellát, a legfrissebb Premier League-hírekért és elemzéseinkért pedig látogassatok el a Labdarúgás/Premier League aloldalunkra itt, az eurosport.hu-n!

14:20 - Újabb kulcsember esett ki a Liverpoolból

A Liverpool csak egy 2-2-es döntetlen játszott a szezonrajton a Fulhammel, ráadásul a csapat egyik fontos középpályása, Thiago is megsérült.
picture

Thiago már az első fordulóban megsérült

Fotó: AFP

Azt már nyáron is érezni lehetett, hogy a középpálya lehet a Liverpool legvékonyabb egysége, a csapat azonban nem igazolt felnőtt játékost erre a pozícióra, így most három rutinosabb kerettag – James Milner, Jordan Henderson és Fabinho – mellet csak olyan fiatalok, mint Harvey Elliott és Fabio Carvalho állnak rendelkezésre.

20:46 - Egy góllal nyert a Chelsea Liverpoolban

A Lőw Zsoltot másodedzőként foglalkoztató Chelsea egygólos győzelmet aratott az Everton otthonában az angol labdarúgó-bajnokság első fordulójának szombati játéknapján.
A londoni együttes az első félidő 54. (!) percében - Ben Godfrey súlyosnak tűnő sérülése miatt sokáig állt a játék, a védőt hordágyon, a jobb lábán speciális rögzítővel kellett levinni -, Jorginho büntetőjéből szerezte meg a három pontot érő találatot.
Premier League, 1. forduló:
  • Everton-Chelsea 0-1 (0-1)
(MTI)

17:58 - Négy gólt lőtt a Tottenham

A Tottenham Hotspur fölényes, 4-1-es győzelmet aratott vendége, a Southampton fölött az angol labdarúgó-bajnokság első fordulójának szombati játéknapján.
Antonio Conte Bajnokok Ligája-résztvevő együttese ugyan a 12. percben hátrányba került, azonban Ryan Sessegnon, Eric Dier, a svéd Dejan Kulusevski találatával, valamint Mohammed Salisu öngóljával simán fordított.
picture

Eric Dier

Fotó: Getty Images

Vereséggel kezdett az újonc Nottingham Forest, amely Newcastle-ben kapott ki.
Premier League, 1. forduló:
  • Tottenham Hotspur-Southampton 4-1 (2-1)
  • Bournemouth-Aston Villa 2-0 (1-0)
  • Leeds United-Wolverhampton Wanderers 2-1 (1-1)
  • Newcastle United-Nottingham Forest 2-0 (0-0)
(MTI)

16:21 - NUNEZ GÓLLAL ÉS GÓLPASSZAL MUTATKOZOTT BE A PL-BEN, A POOL MÉGIS BOTLOTT LONDONBAN

picture

Mo Salah és Darwin Nunez

Fotó: Getty Images

Premier League, 1. forduló:
  • Fulham-Liverpool FC 2-2 (1-0)

14:24 - AZ ELSŐ ANGLIAI FÜTTYSZÓ, A 2-3-5, ÉS A BECENÉV, AMIT SOHA NE MONDJ KI - A NOTTINGHAM FOREST VISSZATÉRT A PL-BE


11:17 - FÉLELEM ÉS RESZKETÉS A STAMFORD BRIDGE-EN - SENKI SEM KÉRI AZ ELÁTKOZOTT 9-ES MEZT A CHELSEA-NÉL

picture

Romelu Lukaku, aki tett még egy lapáttal az elátkozott 9-es mez legendájára a nem túl sikeres szezonjával

Fotó: Getty Images


23:01 - Az Arsenal győzelmével indult a szezon

Az Arsenal 2-0-s győzelmet aratott a Crystal Palace vendégeként az angol labdarúgó-bajnokság 2022/23-as szezonjának péntek esti nyitómérkőzésén.
picture

Arsenal

Fotó: Getty Images

Premier League, 1. forduló:
  • Crystal Palace-Arsenal 0-2 (0-1)
szombaton játsszák:
Fulham-Liverpool 13.30
Bournemouth-Aston Villa 16.00
Leeds United-Wolverhampton Wanderers 16.00
Newcastle United-Nottingham Forest 16.00
Tottenham Hotspur-Southampton 16.00
Everton-Chelsea 18.30
vasárnap játsszák:
Leicester City-Brentford 15.00
Manchester United-Brighton 15.00
West Ham United-Manchester City 17.30
(MTI)

21:10 - Benteke a D.C. Unitedben folytatja

A Crystal Palace csatára két és fél éves szerződést kötött az MLS-ben szereplő D.C. United csapatával, amelynek edzője a korábbi Manchester United legenda Wayne Rooney. A bejelentés 1 órával a pénteki Crystal Palace - Arsenal szezonnyitó meccs előtt látott napvilágot.
Christian Benteke 10 szezont töltött a Premier League-ben. Az Aston Villa, a Liverpool és a Crystal Palace színeiben 86 gólt és 23 gólpasszt szerzett.

15:35 - A Brightontól igazolt spanyol védőt a Chelsea

Az angol labdarúgó-bajnokságban legutóbb bronzérmes Chelsea hat évre szerződtette a Brightontól Marc Cucurellát. A két egyesület pénteken számolt be a megállapodásról, amelynek pénzügyi részleteit nem közölték.
A Brighton annyit fűzött hozzá, hogy a spanyol védőért klubrekordot jelentő összeget kaptak az észak-londoniaktól, ez brit sajtóértesülések szerint 63 millió fontot jelent.
A 24 éves Cucurella eddig egyszer játszott a spanyol válogatottban, a Brightonhoz tavaly került a spanyol élvonalban szereplő Getafétól.
picture

Marc Cucurella

Fotó: Getty Images

Cucurella a Chelsea harmadik igazolása a nyáron, miután megszerezte a védő Kalidou Koulibalyt a Napolitól, valamint Raheem Sterlinget a Manchester Citytől.
A Lőw Zsolt személyében magyar másodedzőt foglalkoztató Chelsea szombaton játssza első mérkőzését a mostani idényben, mégpedig az Everton vendégeként.

10:10 - Arteta: az Arsenal készen áll a szintlépésre

Mikel Arteta, az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő Arsenal vezetőedzője szerint csapata "készen áll a szintlépésre", és a nyáron igazolt Gabriel Jesus, valamint Oleksandr Zinchenko segítheti a fiatalabb futballisták fejlődését.
Meg vagyok győződve arról, hogy szintet tudunk lépni"
- jelentette ki a 40 éves szakvezető, aki hangsúlyozta, közvetlen riválisaik már eleve erősebb kerettel rendelkeztek, és még így is szerződtettek négy-öt, esetenként hét játékost.
"Ez soha nem lesz könnyebb, ezért nekünk arra kell figyelnünk, hogy mit szeretnénk és mit tudunk tenni, mert egyszerre mindenre nincs lehetőség" - mondta Arteta.
picture

Mikel Arteta

Fotó: Getty Images

Az Arsenal az előző idényben ötödikként zárt a Premier League-ben, a nyáron pedig összesen 75 millió fontért megszerezte a Manchester Citytől a brazil Jesust és az ukrán Zinchenkót.
"Ezek a futballisták éveken át úgy készülhettek és játszhattak, hogy a legjobbak voltak körülöttük és segítették a fejlődésüket. Most eljött az ő idejük, nekik kell támogatni a mi fiataljainkat, és megmutatni nekik, hogy mit jelent a győztes mentalitás" - fogalmazott a spanyol tréner.
picture

Oleksandr Zinchenko

Fotó: Twitter

Az Arsenal pénteken (ma) este kezdi a Premier League 2022/23-as idényét a Crystal Palace vendégeként.
(MTI)

Az Eredmények menüpontban megtaláljátok az angol bajnoki mérkőzések statisztikáit, az összeállításokat, valamint a frissülő tabellát, a legfrissebb Premier League-hírekért és elemzéseinkért pedig látogassatok el a Labdarúgás/Premier League aloldalunkra itt, az eurosport.hu-n!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés