Létszámban meglennének, csak éppen lassan mindenki sérült.

Nem alakult tökéletesen az új szezon rajtja a Liverpool számára. Jürgen Klopp csapata a feljutó Fulham otthonában kezdte a bajnokságot, mégsem tudták megszerezni a győzelmet, sőt, a 2-2-es végeredmény a meccs képe alapján még rájuk nézve volt kedvező.
A második félidő elején ráadásul megsérült a csapat középpályása, Thiago, aki a lábát húzva bicegett le a pályáról. A spanyol játékos korábban is gyakran bajlódott sérülésekkel, a csapat ugyan egyelőre csak annyit közölt, hogy további vizsgálatok várnak rá, de könnyen lehet, hogy hosszabb időt kell majd kihagynia.
Premier League
Amerikai mintákkal ijesztgeti a Premier League-et a Chelsea új tulajdonosa
15/09/2022 - 04:05
Ha így lesz, kiesése nem hozza könnyű helyzetbe a csapatot, hiszen a posztján nem bevethető rajta kívül Alex Oxlade-Chamberlain és Curtis Jones sem, míg Naby Keita is csak nemrég állt edzésbe egy betegséget követően. Azt már nyáron is érezni lehetett, hogy a középpálya lehet a Liverpool legvékonyabb egysége, a csapat azonban nem igazolt felnőtt játékost erre a pozícióra, így most három rutinosabb kerettag – James Milner, Jordan Henderson és Fabinho – mellet csak olyan fiatalok, mint Harvey Elliott és Fabio Carvalho állnak rendelkezésre.
Klopp korábban magabiztosan jelentette ki, hogy megvannak a posztra, az első meccs utáni sajtótájékoztatón pedig érezte, hogy ezt a mondatát visszahallja majd a riportertől.
„Tudtam, hogy ez a kérdés fel fog jönni. Azt mondtuk, hogy nincs szükségünk új középpályásra, mert van elég játékosunk – és tényleg van, de a probléma most az, hogy olyan miatt bűnhődünk, amiről nem mi tehetünk, mert ilyen helyzetek előfordulnak.”

Thiago már az első fordulóban megsérült

Fotó: AFP

„Senki nem gondolta, hogy Curtis így jár majd… Naby csak beteg és jövő héten már biztosan visszatér. Oxlade korán megsérült, most pedig itt van ez az eset Thiagóval, ami persze nem jó, de meglátjuk mi lesz.”
Az átigazolási ablak még közel egy hónapig nyitva van, a német edző pedig úgy látja, meg lehet fontolni egy új játékos szerződtetését, de pánikolni nincs oka a csapatnak.
Egy átigazolásnak nem csak most, de hosszútávon is értelme kell, hogy legyen. Vannak középpályásaink, még mindig vannak elegen. Nem arról van szó, hogy ne lennének játékosaink, csak éppen sérültek. Nem jó szituáció, nem örülök neki, de meglátjuk hogyan reagálunk majd. Az biztos, hogy nem pánikolunk.
Kérdés, ki jelenthetne megoldást a Liverpool problémáira. A csapatot a nyár elején szóbahozták Aurélien Tchouaménivel, de a francia játékosért nem tudtak versenyezni a Real Madrid ajánlatával. Más féle játékos a Barcelonából szinte elüldözött Frenkie de Jong, de az nem kérdés, hogy képességek terén beférne – vagy akár előrelépés is lenne – a liverpooli középpályára.
Egy augusztusi igazolás a szezon rajtját követően mindenesetre nem vallana a Vörösökre. Idén szinte ki sem nyitott az ablak, máris megszerezték egyetlen nagyobb igazolásukat, Darwin Nunezt, tavaly pedig hasonlóan tettek a Lipcséből érkező Ibrahima Konatéval. Liverpoolban jó előre eltervezik az igazolásokat, terveiket pedig ritkán lehet eltéríteni.
Valószínűbb tehát, hogy a helyzet változatlan marad, és Kloppék megpróbálják ezzel a középpályás sorral lehozni a szezont. Hogy aztán ez visszaüt-e az idény közben, az részben a szerencsén és a sérülések elkerülésén is múlik majd.
Forrás: Goal
UEFA Bajnokok Ligája
"Mérges vagyok, egyáltalán nem tetszik az, ahogy kikaptunk" - nem mindenkinek jött be a keddi BL-nap
14/09/2022 - 08:28
UEFA Bajnokok Ligája
"Nehéz időszakot élünk át, ez nem kétséges" - Klopp értékelt, miután a Napoli kitömte a Liverpoolt
08/09/2022 - 08:06