Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Félelem és reszketés a Stamford Bridge-en - senki sem kéri az elátkozott 9-es mezt a Chelsea-nél

Gecsei Dina

Publikálva 06/08/2022 - 11:17 GMT+2

Thomas Tuchelről, a Chelsea vezetőedzőjéről megtudtuk, hogy babonás; azt viszont továbbra sem, hogy terveznek-e újabb csatárral az új Premier League-szezonban.

2011-ig visszanyúlik a 9-es mez "átka" a Chelsea-nél - Fernando Torres

Fotó: Reuters

Öldöklő harc helyett forró krumplis játék, hogy kihez kerül a legendás kilences mez.
Thomas Tuchel, a Chelsea vezetőedzője bevallotta, hogy "senki sem akarja megérinteni" a Romelu Lukaku távozása által megüresedett 9-es számú Chelsea-mezt, és nem csupán azért, mert akkora tisztelet övezte az Interhez visszatérő belgát, hanem mert ez az "átok" jóval messzebbre, még Fernando Torres idejéig nyúlik vissza.
Lukaku júniusban kölcsönben (vissza)csatlakozott az Interhez, miután az elmúlt szezonban mindössze 15 gólt szerzett (44 meccsen) a Stamford Bridge-en. A klubrekordot jelentő 97,5 millió fontos sztárigazolás finoman szólva sem jött be, nem csoda, hogy a fejetlen tyúkként az átigazolási piacon rohangáló Todd Boehly tulajdonost több kritika is érte a szezon rajta előtt.
Cristiano Ronaldo nem jött, Pierre-Emerick Aubameyang elcsábítása a Barcelonától megmaradt gondolatkísérletnek, érkezett azonban a spanyol védő, Marc Cucurella (épp pénteken jelentették be a szerződtetését a Brightontól), korábban pedig Kalidou Koulibaly a Napolitól, valamint Raheem Sterling a Manchester Citytől. Na, de vissza az átokra.
A 9-es számú mezt több világklasszis csatár is viselte a csapat elmúlt néhány évében, akik finoman szólva sem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket. Köztük volt az a Fernando Torres, aki 2011 és 2014 között több mint 100 Premier League-meccsen 20(!) gólt szerzett, őt követi Radamel Falcao, Álvaro Morata, Gonzalo Higuaín és persze, a már említett Romelu Lukakuval zárul a sor.
picture

Romelu Lukaku, aki tett még egy lapáttal az elátkozott 9-es mez legendájára a nem túl sikeres szezonjával

Fotó: Getty Images

Tuchel beismerte, hogy itt nem csak viccelődésről van szó, hanem babonáról, a játékosok teljesen komolyan gondolják, hogy nagy ívben érdemes elkerülni az inkriminált mezszámot.
"El van átkozva, el van átkozva, mindenki azt mondja nekem, hogy el van átkozva" - mondta Tuchel.
"Nem arról van szó, hogy taktikai okokból nem adjuk ki senkinek, hogy van még a tarsolyunkban egy leendő igazolás, aki - ha majd megérkezik - nyilvánvalóan ezt a mezt kapja."
"Nem volt nagy tülekedés a 9-esért. A játékosok néha számot akarnak cserélni, de meglepő módon ehhez senki sem akar hozzányúlni. Mindenki, aki nálam hosszabb ideje van itt a klubnál, azt mondja nekem: 'Á, tudod, a 9-est viselte, és nem szerzett gólt, a másik is a 9-est viselte, és szintén nem szerzett gólt'.
Szóval most eljutottunk odáig, hogy még véletlenül sem akar senki a 9-esben játszani.
A menedzsert arról is megkérdezték, ha már így feldobta a labdát, hogy van-e még valamilyen kiszemelt játékosa, különösen, hogy szeretne-e csatárt szerződtetni. Arról nem volt hajlandó nyilatkozni, hogy mi a helyzet Aubameyanggal, akivel még a Borussia Dortmundnál már dolgoztak együtt.
"Majd meglátjuk" - jött a válasz az égető csatárkérdésre.
"Egyébként én is babonás vagyok, teljesen megértem, hogy a játékosok nem akarnak a kilences mezben játszani, és inkább választanak másik számot. Ennyi, ez van."
Azt azért hozzátette, hogy szerinte Raheem Sterling érkezésével maga a kilences-probléma azért megoldódik valamelyest, és pont ő lehet az, aki majd segít abban, hogy jóval több helyzetet teremtsenek, és hogy jóval több játékosukat tudják mozgatni majd a tizenhatoson belül.
Mindenesetre szép feladatnak ígérkezik, hogy ki lesz annyira bátor, hogy megpróbálja megtörni az átkot.
A The Guardian nyomán
picture

Falcao (Chelsea)

Fotó: AFP

Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés