A Chelsea átigazolási időszaka eddig kissé ambivalens, nagy a mozgás: Raheem Sterling és Kalidou Koulibaly a Stamford Bridge-re költözött, de olyan játékosok távoztak, mint Antonio Rüdiger és Romelu Lukaku.
Nem is véletlen, hogy Thomas Tuchel hangsúlyozta, a Chelsea-nek még az átigazolási határidő előtt további nyári igazolásokat kell szereznie, különben a csapat nem fogja felvenni a versenyt a Manchester Cityvel vagy a Liverpoollal, ha nem erősítik meg a csapatot.
Talán Tuchel nyilatkozatainak hatására szállt be a Chelsea a versenyfutásba Frenkie de Jong és Marc Cucurella szerződtetéséért, akiket erősen összefüggésbe hoztak a Uniteddel, illetve a Cityvel.
Serie A TIM
Milan-Inter-Juve versenyfutást ígér az olasz szezon, de Mourinho Romája is lesben áll
15 ÓRÁJA
Gary Neville és Jamie Carragher azonban a Sky egy műsorában megjegyezte: zavarban vannak a Chelsea átigazolási stratégiája miatt, és úgy vélik, hogy Todd Boehly, a klub friss tulajdonosa „pánikol”, miközben a nyári transzferlehetőségeket hajszolja.
„Ez az amerikai srác, Boehly, úgy néz ki, mintha futballmenedzsert akarna játszani” – mondta Neville a The Overlap című műsorban. „Csapódik az ügyletekben innen oda, úgy tűnik, a csapatnál most egy kicsit pánikolnak. Ma reggel De Jongért is bejelentkeztek, úgy érzi, hogy valamit tennie kell, nagy a nyomás rajta.”
„Nem lett volna ekkora nyomás rajta, ha megtartotta volna azokat az embereket, akik korábban is ott voltak, és hagyta volna őket egy-két évig működni, de érdekes szezon lesz a Chelsea számára. Így ők most már csak reagálni tudnak a történésekre, és ez nagy hátrány.”

Raheem Sterling

Fotó: Getty Images

Neville szerint az sincs rendben, hogy tulajdonosként ennyire előtérben van. „Nézd meg, mit csinál a Manchester City és a Liverpool. A City sportigazgatója Txiki Begiristain. Néhányan talán nem is tudják ezt.”
Egy jól működő klubnál nem a mögötte álló név, csak maga a szerződés és a játékos a lényeg. Mivel azonban Boehly még új ezen a területen, Carragherék szerint sodródik az árral. A Liverpool korábbi BL-győztes védője szerint a Marc Cucurelláért folytatott verseny is erről tanúskodik. A Brighton védőjéért több nagy klub is bejelentkezett idén nyáron.
A Chelsea az előző bajnokságban harmadik helyen végzett, 19 ponttal lemaradva a bajnok Manchester City mögött. A korábbi tulajdonos Roman Abramovics az orosz-ukrán háború kitörése után volt kénytelen eladni a klubot, amelynek egyik tulajdonosa június óta az ideiglenes sportigazgatóként is dolgozó Todd Boehly.
Serie A TIM
Lukaku visszatért, dühös és jobb lenne mint valaha
TEGNAP 08:07
Bundesliga
Erősítettek Szoboszlaiék - Timo Werner visszatért az RB Leipzighez
09/08/2022 17:13