Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Ronaldo és az MU helyzetéről egy liverpooli legenda véleménye áll a legközelebb az igazsághoz

Takács Márton

Frissítve 29/11/2021 - 16:54 GMT+1

A Manchester United ideiglenesen megbízott vezetőedzője, a csapatával még veretlen Michael Carrick magyarázkodni kényszerült, amiért a Chelsea-vel vívott vasárnapi rangadón nem tette be a kezdőcsapatba Cristiano Ronaldót. A portugál szerepéről Roy Keane és Jamie Carragher is jót vitatkozott egymással.

Cristiano Ronaldo a kispadon kezdte a Chelsea elleni rangadót

Fotó: AFP

Cristiano Ronaldóról vitázott egy jót Roy Keane és Jamie Carragher.

Két mérkőzésen irányította eddig a Manchester Unitedet a menesztett Ole Gunnar Solksjaer edzői stábjából ott ragadó – és ezért Paul Scholes által keményen bíráltMichael Carrick. A mérlege jó, előbb a Villarrealt győzték le idegenben 2-0-ra a Bajnokok Ligájában, majd a Chelsea otthonában játszottak 1-1-es döntetlen úgy, hogy Jadon Sancho révén az MU szerezte meg a vezetést.
Ennyi idő alatt markáns változásokat nehéz végrehajtani, de azért az mindenképpen érdekes, hogy Carrick a vasárnapi bajnoki rangadón nem nevezte a kezdőcsapatba Cristiano Ronaldót, az MU-hoz nyáron visszatérő klasszist. Ezért is mutathatták annyiszor a kispadot az angol közvetítésben, a nagy hidegben kabátba burkolózó, a fülbevalóját ott is viselő Ronaldóval.
Szívesen írnánk, hogy talán a Unitednél játékosként 12 évet töltő Carrick észrevette, hogy egy Cristiano Ronaldo méretű luk van a ManUnited védekezésében, amikor a portugál a pályán van (ez a PSG-nél hatványozottabban probléma az Mbappé, Messi, Neymar hármas miatt), inkább hagyatkoztunk a saját szavaira, mert hogy a Sky Sportsnak még a meccs előtt megmagyarázta, miért a kispadon kapott helyet a portugál. Inkább Marcus Rashford, Jadon Sancho és Bruno Fernandes alkották a támadó, egyben kreatív hármast.
"Néhány apró változtatást szükségesnek véltem az előző meccsünkhöz képest. Bizonyára Cristiano a keret kiemelkedő neve, de a módosítások csak taktikai okokból történtek. Jót beszélgettem Cristianóval erről, tényleg nagyszerű volt, úgy döntöttünk, hogy ezúttal így fogunk játszani. Nagyon vártam már a meccset. A csapat összeállítása egy döntés, nem hiszem, hogy ennél több drámát kellene belevinni.
Mindenki jól van, az összes srác a csapatban fantasztikusan viselkedett a helyszínen, Cristiano is csodálatosan viselkedett a fiúkkal, 100 százalékban támogatta őket, és készen áll arra, hogy beugorjon, ha kell. Elégedettek vagyunk az erre a mérkőzésre nevezett csapattal. Azért jöttünk ide, hogy megpróbáljuk megnyerni a meccset, mint minden egyes mérkőzésünket." - nyilatkoztsa Carrick.
picture

Sancho le, Ronaldo be

Fotó: AFP

Nem ez az első alkalom ebben a szezonban, hogy az ötszörös aranylabdás Ronaldo nem került be a United kezdőcsapatába egy Premier League-mérkőzésen. Még október 2-án Ole Gunnar Solskjaer is hasonlóan járt el, amikor az Everton elleni hazai találkozóra készült.
A 36 esztendős Ronaldo 33 perc játékidőt kapott azon a találkozón, de nem tudta befolyásolni az 1-1-es végeredményt. A Chelsea ellen is 1-1 volt a végeredmény, ezen a mérkőzésen a 64. percben állt be.
A Sky Sports stúdiójában az MU korábbi középpályása, Roy Keane és Jamie Carragher, a Liverpool egykori hátvédje is jól összevitatkozott Ronaldo szerepéről, kihagyásáról. Keane szerint "Ronaldo nem azért jött vissza a Manchester Unitedhez, hogy a kispadra üljön", Carragher viszont azt mondta, hogy "nem hiszem, hogy nagy sztori lenne az, hogy Ronaldo nem kezd minden meccsen".
Mondandójuk lényege abban foglalható össze, hogy Keane szerint automatikusan kezdőnek kellene lennie CR7-nek, míg Carragher mást állított, és megkérdőjelezte, hogy miért is szerződtették egyáltalán a portugált a Juventustól.
picture

Cristiano Ronaldo

Fotó: Getty Images

"Játszottam már olyan játékosokkal, akik nem azt csinálják, amit remélsz - a világ Cantonáival -, de megbocsátasz nekik, mert szoros meccseken ők lövik a győztes gólokat. Ronaldónak ott kell lennie a kezdő tizenegyben." – jelentette ki Keane.
Erre válaszul Carragher így fogalmazott: "Szerintem Rangnick kezdetben, amikor a klubhoz érkezik, nem fog problémát okozni magának azzal, hogy Cristiano Ronaldót a kispadra ülteti, de szerintem az az elképzelés, hogy Ronaldónak minden meccsen kezdenie kell, és minden meccs minden percében játszania kell, nem helyes.
Ronaldo már nem az a játékos, aki volt. A gólok tekintetében még mindig nyilvánvalóan eredményes a ManUnited számára, de nem hiszem, hogy nagy sztori lenne, ha Ronaldo nem kezdene minden meccsen, vagy időnként lejönne egy-egy mérkőzésen a pályáról."
A folytatásban a portugál letámadásban játszott szerepéről is vitáztak, majd Carragher előállt a diskurzus legerősebb szegmensével.
"Miért szerződtette Ronaldót a Manchester United a nyáron? Azért szerződtették, mert attól féltek, hogy a Manchester Cityhez megy. Ezért igazolták le. A United most közelebb van a bajnoki címhez, mint az előző szezonban? Nem. A PSG közelebb van a Bajnokok Ligája megnyeréséhez Messivel a csapatban? Nem. Beszélünk a góllövőkről, de a futball egy csapatjáték."
"… Ha egy 36 éves játékost szerződtet egy klub, az azért van, hogy most azonnal nyerjen az az egyesület. Ha Raphaël Varane-t is leigazolják, aki négyszeres Bajnokok Ligája-győztes és világbajnok, az azért van, hogy most azonnal nyerjenek."
Közben hétfőn a United hivatalosan is bejelentette, hogy a szezon végéig a német Ralf Rangnick irányítja majd a csapatot vezetőedzőként. Amint elintézik a német tréner munkavállalási engedélyét, le is ül a kispadra, de nem biztos, hogy ez a csütörtöki Manchester United–Arsenal mérkőzésig megtörténik.
Kíváncsian várjuk, ő hogyan kezeli majd a Ronaldo-kérdést. Addig is leszögezhetjük, hogy érdekes/vicces/fura (a megfelelő jelző aláhúzandó), hogy a Manchester United és Cristiano Ronaldo helyzetét egy liverpooli legenda látja reálisan.
részben via goal.com, Sky Sports

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés