Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Az MU legendája szerint Solskjaer edzői stábjának szégyenkeznie kellene, amiért nem távoztak

Takács Márton

Frissítve 25/11/2021 - 18:49 GMT+1

Paul Scholes szerint korábbi csapattársának, a Manchester United ideiglenesen megbízott vezetőedzőjének, Michael Carricknek és az MU tréneri stábja többi tagjának szégyenkeznie kellene, amiért nem mentek el a klubtól Ole Gunnar Solskjaerral együtt.

Carrick és Scholes keblükre ölelik egymást 2012-ben az MU mezében

Fotó: AFP

Paul Scholes nem hiszi, hogy a Manchester United tiszta lappal indulhatott Ole Gunnar Solskjaer menesztése után.

A United a Watford elleni 4-1-es vereséget követően döntött Solskjaer menesztéséről. Jelenleg a Premier League hetedik helyén áll a csapat, 12 ponttal lemaradva a listavezető Chelsea mögött.
Carricket ideiglenesen asszisztensből vezetőedzővé léptették elő, Solskjaer stábjának többi tagja pedig megtartotta pozícióját, Scholes legnagyobb bánatára, aki szerint "mindannyiuknak mennie kellett volna".
A Vörös Ördögök Villarreal elleni 2-0-s győzelme előtt, amely biztosította a továbbjutást a Bajnokok Ligája kieséses szakaszába, Paul Scholes, a klublegenda a BT Sportnak így nyilatkozott:
"A csapatot ugyanazok az emberek irányítják. Ugyanazok az emberek, akik hatalmas felelősséget kaptak arra, hogy a csapatot a pályára küldjék, Kieran McKenna, Michael Carrick, akik felkészítették a fiúkat. Ole megadta nekik a felelősséget, hogy ezt megtegyék. Hogy ez miért változik most, nem tudom. Négy héttel ezelőtt, a Liverpool elleni meccs után tudtuk, hogy ez lesz.
Tudtuk, hogy Ole el fog menni. Ezután a fenti embereknek fel kellett készíteniük a csapatot a következő feladatra. Szégyellném magam, ha most a stábban lennék, azok után, ami Oléval történt. Mindannyiuknak távoznia kellett volna a csapat további felkészítése helyett. Ole minden héten bízott bennük, hogy a csapat felkészüljön a mérkőzésekre. Cserbenhagyták a klubot, a játékosokat, ahogy Olét is."
picture

Jadon Sancho és Michael Carrick

Fotó: Getty Images

Carrick ideiglenes regnálása mindenesetre a lehető legjobban indult kedd este, ám nem kapott további lehetőséget a bizonyításra, mivel a The Athletic értesülése szerint Ralf Rangnick veszi át a Manchester United irányítását.
A csapat várhatóan a nyáron nevezi csak ki Solskjaer (és Rangnick) végleges utódját, és már több magasan jegyzett jelöltet is kapcsolatba hoztak az Old Traffordon betöltendő poszttal.
Zinedine Zidane, Erik ten Hag és Brendan Rodgers neve is felmerült, a goal.com értesülései szerint Mauricio Pochettino a kispad első számú várományosa.
Az argentin, akinek még 18 hónap van hátra a szerződéséből a PSG-nél, azt mondta az újságíróknak: "Boldog vagyok a PSG-nél. Ez tény. Ez nem vita tárgya. Boldog vagyok Párizsban."

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés