Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

A Liverpool a PL társgólkirályával pótolná a távozni készülő klasszis szélsőjét

Takács Márton

Frissítve 30/05/2022 - 13:51 GMT+2

A Liverpool legalább 35 millió fontot kér a távozni készülő Sadio Manéért a nyáron, a szenegáli válogatott támadó pótlására Son Heung-min is szerepel a rövidlistán. A Bajnokok Ligája-döntős Pool azonban valószínűleg nem mozdul majd Sonért, miután a Tottenham Hotspur bebiztosította a legjobb négy közé jutást, és az azzal járó Bajnokok Ligája-szereplést a Premier League-ben.

Son Heung-mint kinézte magának a Liverpool

Fotó: AFP

Sadio Mané távozhat a Liverpooltól, Son Heung-min ideális utódja lehetne.
Sadio Mané a Bayern Münchennél? Érdekes párosítás és éles váltás lenne a kiváló balszélsőtől.
A pletykák szerint Serge Gnabry távozhat a nyáron a Bayerntől, miután nem sikerült megegyeznie a szerződéshosszabbításról, ami pedig Mané számára nyitna helyet a szélen. Főleg, hogy a szenegáli kontraktusa 2023 nyarán jár le a Poolnál, és úgy tűnik, a 2016 nyara óta a Vörösöknél remeklő támadó új kihívásokra vágyik.
A Bayern München kapcsán korábban már írtunk arról, hogy a klub elveszítheti fő góllövőjét Robert Lewandowski személyében, ami Mané számára pláne kihívást jelentene, mert így Münchenben abszolút főszerepbe kerülhet.
Érdekes lenne látni, hogy a Bayernnel folytatott tárgyalások megnyitják-e a lehetőséget a Borussia Dortmund korábbi főnöke, Jürgen Klopp előtt, hogy Lewandowskival újra együtt dolgozhasson a Liverpoolnál. A Vörösöknek egyértelműen hiányzik egy fókuszpont a támadásukból, és Lewandowski néhány éve megoldást jelenthetne. Mané Lewandowskiért cserébe?
A Liverpool azt tervezte, hogy megpróbálja átcsábítani Son Heung-mint, de ez még akkor volt uralkodó elképzelés, mielőtt a Tottenham Hotspur megszerezte volna a Bajnokok Ligáját jelentő negyedik helyet az angol bajnokságban.
Jürgen Klopp régóta rajong a 29 éves játékosért, és a Liverpool fontolóra vette a lehetőséget, hogy tesztelje a Tottenham pénzügyi elszántságát egy nagy összegű ajánlattal Sonért, ha a Spursnek nem sikerült volna kvalifikálnia magát a BL-be.
picture

Sadio Mané a Real Madrid elleni vívott Bajnokok Ligája-döntőben

Fotó: AFP

A dél-koreai válogatott szélső Mohamed Salah-val együtt lett a PL társgólkirálya 23-23 találattal.
Son minden bizonnyal a Liverpoolban is bámulatos lenne. Lehet érvelni amellett, hogy Son volt a Premier League legjobb játékosa ebben a szezonban, a Pool pedig a legapróbb különbséggel maradt le a példátlan, négy trófea begyűjtését jelentő kihívás teljesítéséről.
Képzeljük el, ha idén is a Klopp csapatában lett volna Son. A 29 éves szélső ideális pótlása lenne Manénak, ha utóbbi idén nyáron távozik - de nem valószínű, hogy a Spurs 100 millió font alatt engedné távozni. Nehéz lenne elképzelni, hogy a Liverpool ennyi pénzt megadna egy 29 esztendős játékosért.
via eurosport.co.uk

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés