Robert Lewandowski szerződése lejárta előtt egy évvel eligazolna a Bayern Münchentől.
Robert Lewandowski szombaton a Wolfsburg ellen játszhatta utolsó mérkőzését a Bayern München mezében. A Bayern sportigazgatója, Hasan Salihamidžić szombat délelőtt közölte, hogy a szerződésének utolsó éve felé tartó lengyel válogatott középcsatár kérte, hogy távozhasson a klubtól. A hírek szerint a Barcelona szívesen szerződtetné a csatárt, bár Salihamidžić elmondta, hogy a katalán klub még nem tett ajánlatot.
A Bundesliga idei szezonját lezáró, Wolfsburg elleni 2-2-es döntetlent követően Lewandowski odament megtapsolni a kedvenceiket idegenbe is elkísérő Bayern-szurkolókat - és ezt széles körben úgy értelmezték, hogy elköszönt tőlük.
Labdarúgás
Kahn még mindig reméli, hogy Lewandowski marad
21/05/2022 14:33
A mérkőzést követően Lewandowski azt nyilatkozta, hogy nem hosszabbítják meg a szerződését, és hogy tovább szeretne lépni.
"A mai volt valószínűleg az utolsó meccsem a Bayernnél" - mondta Lewandowski a Viaplay-nek az Eurosport Germany beszámolója szerint. "Nem tudom biztosan megmondani, de nagyon valószínű. Nem fogom meghosszabbítani a szerződésemet.”
A Barcelonába való igazolás lehetőségével kapcsolatban Lewandowski hozzátette: "Nem kaptam semmilyen ajánlatot. A legjobb megoldást szeretnénk megtalálni mindkét fél számára - számomra és a klub számára is.”

Lewandowski megújulna, de nem a Bayernnél

Fotó: AFP

Lewandowski 2014-ben csatlakozott a Bayernhez a Borussia Dortmundtól, és új magasságokba emelte karrierjét. A 2021/22-es szezont a Bundesliga góllövőlistájának élén zárta, sorozatban ötödik alkalommal, de úgy tűnik, 33 évesen egy új kihívást tart szem előtt.
A lengyel sajtó már április közepén arról cikkezett, hogy Lewandowski az utolsó hónapjait tölti a Bayern Münchennél. Oliver Kahn, a bajor klub labdarúgócsapatának ügyvezetője akkor elmondta, lényegesen bonyolultabb új szerződést kötni sztárcsatárukkal, mint azt sokan gondolják. Nem is sikerült nekik.
A hónap elején írtunk arról, hogy Barcelona azért is lehet a lengyel támadó új állomáshelye, hogy növelje saját esélyeit az Aranylabda elnyerésére.
Lewandowski leendő távozása azt jelenti, hogy Haaland és az ő személyében a Bundesliga két legjobb 9-ese hagyja el a német bajnokságot.
via eurosport.co.uk

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Labdarúgás
A Premier League sztárcsatárával pótolná a távozó Lewandowskit a Bayern korábbi védője
18/05/2022 07:43
Labdarúgás
Haaland csak az első lépés, több sztárcsatár klubot válthat ezen a nyáron
14/05/2022 14:18