Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Wenger lehet az új angol kapitány

Eurosport
Eurosport

Publikálva 29/06/2016 - 11:57 GMT+2

A francia azonban csak egy év múlva lesz, lehet szabad.

Fotó: Eurosport

Áll a bál Angliában a kínos, sőt történelmi bukta után. Az izlandiaktól elszenvedett vereségbe belebukott Roy Hodgson szövetségi kapitány is, aki sokak szerint csoda, hogy a vb-blamát túlélte, többen már akkor is fenékbe billentették volna. Anglia forrong, a szurkolók dühösek és minden okuk meg is van rá, amit a válogatott művelt, az a nullával egyenlő. Az FA-nak lépnie kell és ha szeretné megbékíteni a szurkolótábort, akkor nagy nevet kell villantania. A hírek szerint a nagy név már megvan, a szövetség nem mást akar kinevezni szövetségi kapitánynak, mint Arséne Wengert. A bökkenő csak az, hogy a franciát még egy évig érvényes szerződés köti az Arsenalhoz.
A hírt amúgy a mértékadónak nem nagyon tartható Daily Mail szellőztette meg, sőt részletekkel is szolgált. A lap úgy tudja, hogy az FA minden követ meg fog mozgatni azért, hogy Arséne Wengert állíthassa a válogatott élére. A francia szakember, mint a tenyerét, úgy ismeri a ligát, a játékosokat és a csapatokat is és persze eredményei is vannak, igaz, ha rosszindulatúak akarnánk lenni, akkor azt mondhatnánk, hogy igen, eredményei is vannak, de nem a közelmúltból. De félre a tréfát és a negativizmust, az FA nagy nevet akar, a Wenger név pedig igen jól cseng, még akkor is, ha mostanság a londoniak eléggé ki vannak rá akadva. Mondjuk ez nem csoda, hiszen egy olyan évadban sem tudott bajnoki címet nyerni csapatával, amely során a Chelsea eltűnt, mint az a bizonyos szürke szamár, a Manchester United borzalmas volt, a City kifáradt a BL-menetelésben, maradt a Tottenham, meg a végül a komplett mezőnyt megtréfáló Leicester.
Na de az FA-t mindez hidegen hagyja, sőt állítólag egy évet hajlandó várni Wengerre. Mindez azt jelenti, hogy Roy Hodgson utódja az a Gareth Southgate lenne, aki eddig az U21-es válogatottat irányította, ám a megbízatása csupán határozott időre szólna, majd jövő nyáron Wenger átvenné a válogatottat azzal a reménnyel, hogy a 2022-es világbajnokságon már valóban az esélyesek között számolnának Angliával.
Persze Wengertől eleddig még senki sem kérdezte meg, hogy mit szól ehhez, ahogy a Daily Mail hírét a szövetség sem erősítette meg, jóllehet nem is cáfolták. A francia vélhetőleg nem lenne rossz választás, hiszen valóban jól ismeri az angol viszonyokat, nincs gondban a nyelvvel, a játékosokat is ismeri, akik tisztelik őt a múltbéi eredményei miatt. És ne feledjük, mégis csak ő volt az, akinek a vezetésével AZ a bizonyos Arsenal veretlenül lett bajnok. A kérdés csupán az, hogy vajon Wenger készen áll-e egy esetleges szövetségi kapitányi tisztségre, vagy inkább még klubedzőként szeretne-e tevékenykedni. A soron következő évad sok kérdésre választ fog adni, az biztos: ha az új évadban sem kerül a bajnoki trófea az Emirates-be, akkor az FA-nak jók lehetnek az esélyei Wengerrel kapcsolatban.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés