Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Folytatja a nagybevásárlást a Liverpool és az MU

Eurosport
Eurosport

Publikálva 27/06/2016 - 18:02 GMT+2

Az Eb és a Brexit árnyékában tovább erősödik a Premier League.

Fotó: Eurosport

Sadio Mané 34 millió fontért a Liverpool játékosa lesz
Henrikh Mkhitaryan 26.3 millió fontért a Manchester United játékosa lesz.
A mértékadó transfermarkt.de előbbi értékét 20 millió euróra, utóbbiért 30-ra becsüli.
Hogy melyik milyen üzlet, annak eldöntését mindenki értékítéletére, szurkolói hovatartozásra bíznám, most csak szorítkozzunk a tényekre: a 24 éves Mané a Southamptontól érkezik a Vörösökhöz, ezzel az elmúlt években már az ötödik játékos lesz, aki ezt az utat járja be - elődei közül Rickie Lambert leigazolása teljes tévút volt, Dejan Lovren, Adam Lallana és Nathaniel Clyne még Liverpoolban focizik, de messze utóbbi volt a legjobb igazolás.
A transzfer első körben 34 millió fontjába fog fájni a Poolnak a Sky Sports értesülései szerint, ez az összeg további két millióval emelkedhet, ha a szenegáli megfelelően teljesít. A Soton két évvel ezelőtt szerződtette a támadót a Salzburgtól, azóta 67 PL-meccsen 21 gólt szerzett. Benteke, Origi, Firmino, Sturridge, Ings és Balotelli után Sané immáron a hetedik csatára lesz a Liverpoolnak, nagy kérdés, hogy a nagyjából biztosan távozó Balotellin kívül ki válik még létszám felettivé Jürgen Kloppnál.
Mané egyébként a liverpooliak negyedik igazolása lesz a középpályás Marko Grujic, a középső védő Joel Matip és a kapus Loris Karius után, egyébként pedig Andy Carroll után az együttes történetének második legdrágább transzfere lehet, ha hivatalos lesz az ügy - de a hírek szerint ehhez már csak az orvosi vizsgálaton kell megfelelnie.
picture

henrikh_mkhitaryan

Fotó: Eurosport

Ami az MU-t illeti, az nagyon valószínű volt, hogy José Mourinho most sem tart igényt Juan Mata szolgálataira, a kérdés csak az volt, a portugál kivel kívánja megoldani az irányító posztot, azt, amire már Louis van Gaalnak sem sikerült megoldást találnia. Wayne Rooney nyilvánvalóan adja magát, de nem lehet az angolra rábízni az egész szezont - több szempontból sem.
Nos, jelen állás (és a Sky értesülései) szerint úgy tűnik, Mourninho Dortmundban találta meg a megoldást a problémájára, mégpedig Henrikh Mkhitaryan személyében. Az örmény középpályás (árnyékék) a hírek szerint jövő héten átesik az ilyenkor szükséges orvosi vizsgálaton, és ezt követően ír alá a Vörös Ördögökhöz.
A játékos 2013-ban, a Shakhtar Donyeckből igazolt Németországba, és a Borussiának azért fontos az eladása, mert a következő nyáron lejár a szerződése, azaz ingyen távozhatna Dortmundból - ezt pedig, a korábbi évekből tanulva vélhetően nem szeretné eljátszani a német csapat. Ilyen szempontból a MU is jól jár, hiszen ennek köszönhetően áron alul szerezheti meg a játékost, aki ennél azért a mai, elszabadult átigazolási árak mellett ennél sokkal drágább is lehetne.
És hogy miért? Nos, aki nem követné a német focit, annak legyen elég annyi, hogy Mkhitaryan a Dortmund legutóbbi szezonjában 18 gólt és 25 gólpasszt jegyzett, a játékosok pedig őt választották meg az elmúlt idény legjobbjának. Ha mellette Zlatan Ibrahimovic is aláír a manchesteriekhez, Rashforddal, Martiallal, Rooneyval, Lingarddal, esetleg Januzajjal kiegészülve eléggé ütőképesnek tűnő támadószekció állhat össze Manchester vörös felében...
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés