Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Mourinho első áldozatai

Eurosport
Eurosport

Publikálva 31/05/2016 - 13:16 GMT+2

Két válogatott játékos távozhat elsőként a Manchester Unitedtől.

Fotó: Eurosport

A Sky Sports értesülése szerint két válogatott, ám az Eb-t kihagyó játékos, Juan Mata és Daley Blind lehet az első két távozó azok után, hogy José Mourinho átveszi a Manchester United irányítását.
A portugál sztáredző hétfőn meglátogatta a csapat carringtoni edzőközpontját, ahol az alelnök Ed Woodwarddal, valamint Sir Bobby Charltonnal is találkozott - ez volt az első hivatalos látogatása a MU-nál a csapat edzőjeként. Kinevezése után természetesen azonnal elindultak a találgatások, kik lehetnek a nagynevű távozók és érkezők a csapatnál - előbbi oldalon Mata és Blind neve hangzott el leggyakrabban. Mivel mindketten élő szerződéssel rendelkeznek, kellene találni számukra egy-egy vevőt.
Mata egyszer már pórul járt Mourinhóval, a spanyol, aki nem lesz ott hazája válogatottjában a jövő héten kezdődő Európa-bajnokságon, 2014 januárjában éppen a portugál miatt szerződött Londonból Manchesterbe mintegy 33.5 millió font ellenében. Fél évvel korábban még az Év játékosa lett a Chelsea-nél, ennek ellenére vált nagyon hamar létszám felettivé a Special One-nál, aki nem volt megelégedve sem a spanyol munkamoráljával, sem a sebességével, ráadásul szerinte az ő taktikai elképzeléseit sem képes végrehajtani. Ezen gondolatai azóta sem változtak, úgyhogy Mata valószínűleg új munkahely után nézhet.
Blind két éve, a Van Gaaléra kezdetekor szerződött Manchesterbe 14 millió font ellenében, és bár korábban leginkább szélső hátvédet vagy védekező középpályást játszott, a hollandnál Chris Smalling belső védőpárja lett. A szurkolók és a szakma nagy része nem is mindig volt megelégedve Blind középen nyújtott teljesítményével, és a hírek szerint nem is igazán testesíti meg azt a fajta középhátvédet, akit Mou elképzel a csapatába. Elég, ha arra gondolunk, kiket szerződtetett korábbi állomáshelyein: Kurt Zouma (Chelsea) és Rapahel Varane (Real Madrid) mindketten magas, gyors, erős középső védők, akik rendkívüli fizikális adottságokkal rendelkeznek. Fiatal koruk ellenére Mourinho hamar mély vízbe dobta őket, ezzel szemben Blind hiába 26 éves és 31-szeres válogatott, 180 centis magassága miatt vélhetően nem megy át a portugál rostáján. Persze nagy kérdés, más poszton (esetleg Carrick helyettesítésére a középpályán) használhatónak tartja-e őt Mourinho, de erre majd az idő ad választ. Az mindenesetre nem jó előjel a holland számára, hogy talán ő hangoztatta leginkább, mennyire sajnálja, hogy van Gaal idő előtt kényszerült távozni, szerinte több időt érdemelt volna a manchesteri kispadon a honfitársa.
Érkezési oldalon egyelőre pletykákat sem olvasni, de a következő napokban vélhetően felpörögnek ha más nem, a pletykák.
Szerződést hosszabbított az év felfedezettjeA csapat azért nem tétlenkedett, hiszen tegnap hivatalosan is bejelentették, hogy két, a mögöttünk hagyott szezonban bemutatkozott fiatallal, Marcus Rashforddal és Cameron Borthwick-Jacksonnal 2020-ig tartó megállapodást írt alá az együttes. A fiatal támadó, akinek van esélye bekerülni az angol válogatott Eb-keretébe, 18 meccsen 8 gólt lőtt, az első két meccsén egyből egy-egy duplával kezdett. Rashford MU-nevelés és gyerekkora óta MU-szurkoló, így amint azt most is elmondta, már azzal egy álma vált valóra, hogy bemutatkozhatott az első csapatban, a mostani szerződéshosszabbítás csak hab a tortán.Borthwick-Jackson szintén az akadémiáról nőtte ki magát és játszotta be magát a felnőtt csapatba, melyben 14 meccsen kapott lehetőséget van Gaaltól. A 188 cm-es védőből hosszú távon meghatározó tagja lehet a Unitednek, főleg, ha Mourinho belső védőt farag belőle.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés