Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Edzője után legjobbját is elveszítheti az Everton

Eurosport
Eurosport

Publikálva 26/05/2016 - 14:25 GMT+2

Romelu Lukaku távozna Liverpoolból, kérdés, kik vinnék.

Fotó: Eurosport

Az Everton azok után, hogy csak a csalódást keltő 11. helyen zárta a bajnokságot, megvált vezetőedzőjétől, Roberto Martíneztől. Most a csapat egyik legnagyobb sztárja, Romelu Lukaku pedig bejelentette, távozni szeretne a liverpooliaktól.
A még mindig csak 23 éves támadó ebben a szezonban 25 gólt szerzett a stollwerkosok színeiben, és bár egyelőre nem tiszta, melyik csapat tarthat igényt a szolgálataira (a bulvársajtó egykori csapata, a Chelsea mellett az apjára hivatkozva a Manchester Unitedet és a Bayern Münchent vizionálja), az mindenesetre biztos, hogy mostani csapatát is meghallgatja.
"Pályafutásom olyan szakaszához érkeztem, amikor nagyon nem mindegy, milyen döntést hozok. Itt, az Evertonnál új befektető jelent meg, így természetesen meghallgatom, ők mit mondanak, de nagyjából már összeállt a fejemben, mihez fogok kezdeni. Nagyon jó szezonom volt, de itt az ideje, hogy bővíthessem az önéletrajzomat: trófeákat szeretnék nyerni, ezért focizok, ezért voltam anno a Chelsea-nél is. Az emberek Belgiumban nem látnak focizni az Evertonban, de mindenki tiszteli, amit csinálok, a szurkolók, a menedzserek és a szakértők is" - mondta nagyon sejtelmesen Lukaku az egyik angol lapnak.
A belga támadót még 2011-ben igazolta le a Chelsea az Anderlechttől nagyjából 17 millió fontért, de a londoniaknál mindössze 10 meccsen kapott lehetőséget, így előbb a West Bromwich Albionnak, majd az Evertonnak adták kölcsön. Utóbbi együttes 2014 nyarán, egy év kölcsönjáték után leigazolta a belgát, klubrekordot jelentő 28 millió fontot fizettek érte. Árát a transfermarkt.de 26 millió fontra becsüli, de vevőjének vélhetően ennél többet kell kiszurkolnia a 2019 nyaráig érvényes szerződéssel rendelkező csatárért.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés