Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Kiütéses győzelmet aratott a Diósgyőr felett a Zalaegerszeg

Eurosport Magyarország

Frissítve 30/03/2024 - 21:47 GMT+1

A Zalaegerszeg kiütéses, 5-1-es győzelmet aratott a vendég Diósgyőr felett a labdarúgó OTP Bank Liga 26. fordulójának szombati esti mérkőzésén.

ZTE FC-Diósgyőri VTK 5-1 (fotó: DVTK)

Fotó: facebook

Nagy iramban kezdődött a mérkőzés, melynek első perceiben a vendégek voltak kezdeményezőbbek, az első helyzet - alig tíz perc után - mégis a hazaiak előtt adódott. A folytatásban is a DVTK birtokolta többet a labdát, de a ZTE védelmét nem tudta megbontani, sőt, a házigazda szórványos támadásai rendre veszélyesek voltak, a játékrész derekán pedig egy baloldali kiugrás után Mim szépen adott középre, s ugyan Mance ziccerét Odintsov még védte, a kipattanót Sajbán az üres kapuba passzolta.
A gól érezhetően feldobta a zalaiakat, akik kifejezetten szép támadásokat vezettek, majd tíz perccel később Sajbán harcosságának köszönhetően büntetőhöz jutottak, amit Mance értékesített. A szünetig a DVTK igyekezett rendezni a sorait, de helyzetig nem jutott el.
A Diósgyőr a második félidőre a korábbinál harcosabban érkezett, néhány perc után átvette a kezdeményezést és fölénye a 61. percben ért góllá az előtte öt perccel pályára lépett Pernambucónak köszönhetően. A lelkes vendégszurkolók a szépítést üdvrivalgással fogadták, sokáig azonban nem örülhettek, mert a ZTE egy perccel később Croizet megpattanó átlövésével visszaállította a kétgólos különbséget.
Az újabb találat után a diósgyőriek hitehagyottá váltak, a folytatásban kevés meggyőződéssel támadtak, többnyire veszélytelenül, míg a zalaegerszegiek előnyük tudatában nem kockáztattak. Sokáig úgy tűnt, eseménytelenül pereg majd le az utolsó félóra, a ZTE azonban még egy-egy gólt a hajrá kezdetére és a meccs utolsó pillanataira is tartogatott - ebből egyet a kapusnak, Odintsovnak írtak jóvá -, és végül ilyen különbséggel is megérdemelten győzött.
A ZTE három nyeretlen bajnoki után győzött újra, míg a DVTK négy veretlen meccset követően veszített ismét.
OTP Bank Liga, 26. forduló:
ZTE FC-Diósgyőri VTK 5-1 (2-0)
MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés