Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Fordítással taszított még egyet a kiesés felé robogó Kisvárdán a Debrecen

Eurosport Magyarország

Publikálva 30/03/2024 - 17:02 GMT+1

A Debrecen hátrányból fordítva 3-1-re győzött a kiesőhelyen álló Kisvárda otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga 26. fordulójának szombati játéknapján.

Kisvárda-Debreceni VSC 1-3 (fotó: dvsc.hu)

Fotó: From Official Website

Remekül kezdett a bennmaradásért küzdő Kisvárda, ugyanis már öt perc után vezetést szerzett. Ezt követően az esélyesebb Debrecen magához ragadta a kezdeményezést, számos veszélyes akciót vezetett, azonban a lövéseket vagy blokkolták a hazai védők, vagy elkerülték a kisvárdai kaput. A minimális előny birtokában a Kisvárda gyors ellentámadásokra rendezkedett be, ezek is magukban hordozták a veszélyt a kissé kinyíló riválissal szemben. A szünet előtti negyedórában a hajdúságiak többször is a hazai védelem mögé tudtak kerülni a jobb oldalon, de a beadások egyszer sem találtak üres embert középen, viszont egy ízben Vajda egymaga oldotta meg a szituációt - befele cselezett, majd kilőtte a jobb felső sarkot -, ez jelentette az egyenlítést.
A második félidő nagy debreceni helyzettel indult: ezúttal pontos volt Vajda jobb oldali beadása, de Domingues óriási helyzetben mellé fejelt. Néhány perccel később viszont már nem hibázott a középpályás, amikor Dzsudzsák balról ívelt középre. Domingues szűk negyedóra alatt harmadszor is fejjel veszélyeztetett, ám első kísérletéhez hasonlóan elvétette a bal sarkot. A Kisvárda a hajrában sem tudott újítani, csupán egyetlen komoly lehetősége volt az egyenlítésre, igaz, Matic fejesénél a jobb kapufa mentett a debreceni kapus helyett. A hajdúságiak viszont többször is végleg eldönthették volna a három pont sorsát, ezt végül Manrique tette meg egy mesteri csavarással a rendes játékidő utolsó percében.
A hazaiak sorozatban harmadik kudarcukkal egyre nagyobb bajban vannak, ugyanis továbbra is kilenc pont a hátrányuk a bennmaradó tizedik helyezettel szemben.
OTP Bank Liga, 26. forduló:
Kisvárda Master Good-Debreceni VSC 1-3 (1-1)
MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés