Carli Lloyd már bejelentette visszavonulását a klasszisok közül, akár Megan Rapinoe is követheti.

A 36 éves Rapinoe tagja volt a tokiói olimpián bronzérmes amerikai válogatottnak, és rövid szünet után a héten visszatér amerikai klubjához.
A USWNT-beli csapattársa, a 39 éves Carli Lloyd hétfőn jelentette be, hogy négy közelgő őszi barátságos mérkőzés után visszavonul a válogatottól, a szezon végén pedig klubcsapatától, az NJ/NY Gotham FC-től is.
Olympic Games (W)
Az amerikai férfi focisták foglalkoznak nőügyekkel, kiálltak az egyenlő bérezés mellett, sőt!
31/07/2021 13:02
"Az egész karrieremet tekintve még nem igazán tudom, mit hoz a jövő. Kell egy kis idő, hogy átgondoljam." - mondta Rapinoe az ESPN Spain and Fitz című műsorában, amikor arról kérdezték, követi-e Lloydot a visszavonulásban.
"Mindig azt mondják, hogy ’majd megtudod, ha megtudod’, de ez nem egészen így van, mert az ember folytathatja, és azt mondják, hogy ’Ó, igen, annyi mindent elértél, nem lesz gond, ha búcsúzol’. De a beszélgetés mindig gyötrelmes a fejedben. Vagy az emberek egyszerűen nem gondolnak rá. Én sokat gondolkodtam ezen."
Rapinoe nem nyilatkozott a jövőjéről, és az olimpia után azt mondta, hogy ezt még meg kell beszélnie partnerével, az immár ötszörös olimpiai aranyérmes és négyszeres WNBA-győztes kosárlabdázóval, Sue Birddel.

Rapinoe még mindig magas szinten képes focizni

Fotó: Getty Images

Lloyd viszont már utalt arra, hogy az olimpia után esetleg visszavonul. Az amerikai labdarúgás történetének második legtöbb válogatottsággal rendelkező játékosaként fog távozni a sportágból 312 szerepléssel. A USWNT-ben töltött pályafutása során két világbajnokságot és két olimpiai aranyérmet is nyert, valamint 128 gólt szerzett.
"Úgy érzem, az emberek úgy gondolják, hogy addig játszol, ameddig csak tudsz, és ez csodálatos - örökké akarsz játszani -, de valójában nem, ez nagyon nehéz." - mondta Rapinoe Lloydról. "Olyan kevés olyan sportoló van, aki az ő korában játszik, vagy olyan sokáig játszik, mint ő. Nem csak arról van szó, hogy egészséges maradjon és fizikailag is képes legyen ott lenni, ami önmagában is nehéz.
Ez arról szól, hogy folyamatosan fejlődjünk és biztosítsuk, hogy a játékunk is fejlődik. Számomra az a tény, hogy az olimpián egy hihetetlen bravúrral fejezte be a pályafutását egy éremért vívott meccsen, mindent elmond. Ilyen ember Carli. Olyan gólerős, mint mindig.

Carli Lloyd 39 évesen int búcsút a válogatottnak

Fotó: Getty Images

Annyi szereplése, annyi célja van. Annyi emlékezetes gólt is szerzett. Az szép és jó, hogy öt gólt lőtt olyan csapatok ellen, amelyek nem igazán számítanak, de azt hiszem, Aaron Heifetz, a médiakapcsolatokért felelős emberünk azt mondta, hogy Carli minden érmes meccsen gólt szerzett. Ez a nagyság. Hihetetlen. A legnagyobb pillanatokban is megmutatja magát, ez az, amit a legnagyobb játékosoktól elvárunk."
Rapinoe arra célzott, hogy Lloyd a tokiói olimpián kétszer is betalált az USA Ausztrália elleni bronzmérkőzésén, ami harmadik helyet ért az utolsó olimpiai szereplését letudó klasszisnak és az amerikai válogatottnak.
via ESPN

Minden reggel elküldjük e-mailben a legérdekesebb híreket a sportvilágból, válogatunk a legjobb cikkeinkből. Az Eurosport napi hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Olympic Games (W)
Tokió lehet a favorit, veteránokkal teli amerikai női focicsapat utolsó tánca
21/07/2021 09:08
Olympic Games (W)
Anyaként készül a második olimpiai aranyára a világklasszis focista
18/07/2021 13:25