Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Philippe Coutinho sokkal rosszabb formát mutatott a Barcánál, mint várta

Eurosport
Eurosport

Publikálva 12/06/2019 - 15:10 GMT+2

A brazil nem tudta hozni a Liverpoolnál látott játékát.

Fotó: Eurosport

A brazil válogatott Philippe Coutinho 2018 januárjában igazolt Liverpoolból a Barcelonához, 142 millió fontot adott érte a katalán klub. Ígéretesen rajtolt a támadó középpályás új csapatában, a tavalyi fél idényében 22 mérkőzésén 10 gólt szerzett és hat asszisztot osztott ki, ez alapján a formája meglehetősen meggyőzőnek tűnt.
Coutinho a nyolcadik utas a Liverpool és a Barcelona között | HosszabbításAmellett, hogy Philippe Coutinho a Barcelona 33. brazil futballistája, előtte többen járták már be azt az utat, hogy a Liverpoolból igazolnak a Barcelonához, vagy fordítva. Ő a nyolcadik labdarúgó, aki mindkét klub játékosának mondhatta magát. Előtte Luis Suárez 2014-ben és Javier Mascherano 2010-ben szerződött Angliából Spanyolországba.
Ebben a szezonban nem nagyon ment neki, a spanyol bajnokságban mindössze öt alkalommal volt eredményes két gólpassz mellett, a Bajnokok Ligájában három gól, három gólpassz volt a mérlege. Ha az egész évadot nézzük, számai akkor sem méltók a képességeihez: 54 mérkőzés, 11 gólt, öt assziszt. Érthetően a szurkolók tetszését se nyerte el a produkciója, és saját maga is azt mondta, hogy csalódás az eddigi szereplése a Barcánál. 
Ha összeadjuk a La Ligában és a BL-ben mutatott számait, akkor azt kapjuk, hogy 46 meccsen mindössze nyolc gól és öt gólpassz fűződik a nevéhez. Felmerült, hogy gyenge játéka miatt visszatérhet a Premier League-be, olvasni lehetett arról, hogy a Chelsea például szívesen látná őt a Real Madridhoz távozó Eden Hazard helyén.
picture

Coutinho.jpg

Fotó: Eurosport

"Nem volt jó szezonom" - mondta a 26 éves középpályás. "A teljesítményem sokkal rosszabb volt, mint amilyet vártam magamtól. Az egyetlen módja a bizalom javításának és megszerzésének a kemény munka, és én keményen dolgoztam."
Pocsék formája ellenére Coutinho a Copa Americára készülő brazil keret tagja, ahogy a PSG csapatkapitánya, Thiago Silva is, aki támogatólag nyilatkozott a Barca játékosáról, azt állítva, hogy az sokkal boldogabbnak látszott a válogatottbeli kötelezettség miatt.
"Az eddigi két barátságos mérkőzésünkön ő volt a mezőny legjobbja" - mondta Thiago Silva. "Nem csak a passzai és a gólszerzési képessége miatt, hanem a védekezésben mutatott munkája miatt is. Most már sokkal boldogabb, mint volt, és mosollyal az arcán futballozik."
picture

Coutinho_Barcelona.jpg

Fotó: Eurosport

Coutinho nagyon kilógott a Liverpool elleni BL-negyeddöntő visszavágóján a Barcából, a 60. percben le is cserélte őt Ernesto Valverde, így a lelátóról nézhette, hogy korábbi csapata lefocizza a pályáról övéit, és tavalyhoz hasonlóan idén is bejut a sorozat döntőjébe, ráadásul idén Jürgen Kloppék meg is nyerték a Bajnokok Ligáját.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés