Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

15 évesen még kerekesszékben ült, most meg leigazolta a Real Madrid

Eurosport
Eurosport

Publikálva 21/06/2019 - 10:54 GMT+2

Ferland Mendy óriási utat tett meg a Real Madridba igazolásáig.

Fotó: Eurosport

A Real Madrid legújabb igazolása, Ferland Mendy elmesélte, hogy azt hitte, korábbi csípőműtétje után már soha nem futballozhat, 15 évesen kerekesszékbe is kényszerült. 

A 24 éves francia védőt a Lyontól szerezte meg a Real, Mendy hatéves szerződést kötött a spanyol klubbal, 47,1 millió fontot fizettek érte a Királyiak. 
Franciaországból igazolt védőt a Real Madrid | HosszabbításA spanyol csapat leigazolta Ferland Mendyt, az Olympique Lyon francia hátvédjét.
"Kerekesszékbe kényszerültem rövid időre, és hat-hét hónapot töltöttem kórházban a rehabilitáció miatt, így tudok ismét járni." - mondta Mendy. "Akkor azt mondták, soha többé nem focizhatok. Most meg a Real Madridnál vagyok."
Ahogy az ESPN összefoglalja remek tweetjében, ilyen fordulatos volt Mendy élete: 11 éves volt, amikor édesapja elhunyt. 14 esztendősen azt mondták, neki, hogy csípőműtétje után nem futballozhat többé. 15 volt, amikor hét hónapon át tanult meg újra járni. 17 esztendősen a francia negyedik ligába szerződött. 23 évesen már a francia válogatottban szerepelt. 24 esztendősen pedig leigazolta a Real Madrid.
Mindössze két éve történt, hogy Mendy még a francia másodosztályú Le Havre-ban focizott, mielőtt 2017 júniusában csatlakozott volna a Lyonhoz. 2018 novemberében Uruguay ellen debütált a francia válogatottban.
"Már az elején is alig hittem el, ami történik." - nyilatkozta Mendy a La Liga egyik legnagyobb klubjához való szerződéséről. "Ez óriási egyesület, és az, hogy hozzájuk írhattam alá, egyszerűen hihetetlen számomra, fantasztikus. Nagyon örülök neki, és remélhetőleg minden jól megy majd itt."
A balhátvéd Mendy érkezése azt jelenti, hogy a Real Madrid már közel 300 millió fontot költött új játékosokra. 
A klub megszerezte Eden Hazard-t a Chelsea-től, 150 millió font körüli összegért. Az Eintracht Frankfurt szerb csatára, Luka Jovic mintegy 53 millió fontba került. Még márciusban igazolták le a Porto hátvédjét, Eder Militaót 42,7 millió fontért. 
Zinedine Zidane már 10 éve odáig volt Eden Hazard játékáért, a nyártól együtt dolgozhatnak | HosszabbításZinedine Zidane már 2010-ben beszélt arról, mennyire szereti Eden Hazard játékát. Kilenc év elteltével lett a játékosa, nyártól együtt dolgoznak a Real Madridnál. "Csukott szemmel megvenném Eden Hazard-t." - Zinedine Zidane nem ezen, vagy a múlt héten mondta ezeket a szavakat. Nem is tavaly, 2017-ben, vagy egy évvel azelőtt.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés