Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Egy újonc és egy régi ismerős

Eurosport
Eurosport

Publikálva 05/06/2016 - 16:35 GMT+2

A Leganés először jutott fel a La Ligába, az Alavés tíz év után tér vissza.

Fotó: Eurosport

Ahogy az várható volt, izgalmas végjátékot hozott a spanyol másodosztály utolsó fordulója, melynek során eldőlt, hogy a Leganés története során először feljutott a Primera Divisiónba. A Getafe kiesésével sem marad tehát első osztályú csapat nélkül a Madridot dél felől övező előváros-gyűrű. A Deportivo Alavés a maga részéről már a múlt hétvégén kiharcolta a feljutást (címlapképünkön a nem akármilyen ünneplés a város főterén), a vitóriai együttes így tíz év másod- és harmadosztályú kalandozás után tér vissza a legmagasabb vonalba. A harmadik helyre az újonc Gimnástic Tarragona futott be, a katalánok így már csak a héten kezdődő play-off során harcolhatják ki a feljutást.
Ahova egyébként rajtuk kívül egy másik katalán klub a Girona, illetve a Córdoba és az Osasuna ért még oda. A nagy múltú Real Zaragoza így ismét lemaradt az első  osztályról, a kék-fehérek sorozatban harmadik éve képtelen visszakerülni a legjobbak közé. Pedig az eredmények ismeretében elég lett volna egy döntetlen is az egyébként már biztos kieső Llagostera otthonában az osztályozóhoz, de óriási meglepetésre 6-2-es (!) vereséget szenvedtek, még egyszer, egy már biztos kieső ellen, miközben ők a feljutásért mentek. És ha már a kiesők. Az már szintén korábban eldőlt, hogy az Athletic Bilbao B-csapata búcsúzik, hasonlóan a részben Andrés Iniesta által is tulajdonolt Albacete együtteséhez. A negyedik kieső helyre a Ponferradina futott be, a nagy célokat szövögető Real Mallorca így bent maradt.
A bajnokság végeredménye egyben meghatározta a play-off párosításokat is. A 3. a 6., míg a 4. az 5. ellen játszik majd, ami azt jelenti, hogy a Nástic az Osasuna, míg a Córdoba a Girona ellen lép majd pályára. Elég nagy esély van rá tehát, hogy a Barcelona és az Espanyol mellé hosszú évek után egy harmadik katalán klub is csatlakozzon, ám ehhez minden bizonnyal lesz egy-két szava a navarrai Osasunának és az andalúz Córdobának is. A play-off elődöntők első felvonását már szerdán (Osasuna-Nástic) és csütörtökön (Córdoba-Girona) lejátszák, míg a visszavágókra jövő szombaton és vasárnap kerül majd sor. Ezen párharc győztesei a döntőt június 15-én szerdán, illetve 18-án szombaton játsszák majd a fennmaradó utolsó első osztályú helyért.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés