Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Xavi szerint Pedri és Gavi túlszárnyalja az ő fiatal énje és az ifjú Iniesta kettősét is

Takács Márton

Frissítve 21/12/2022 - 16:41 GMT+1

A Barcelona vezetőedzője, Xavi szerint a csapat két zseniális tehetsége, Gavi és Pedri jobbak, mint ő és klubtársa, Andrés Iniesta voltak ilyen fiatalon. Nem is lehetnének jobb kezekben a Barcánál, mint jelenlegi edzőjüknél.

Foci-vb - Luis Enrique távozik a spanyol kispadról

A Barcelona kinevelhette az új Xavi, Iniesta duót Pedri és Gavi személyében.
Andrés és én 20 évesen még nem voltunk azon a szinten, mint Pedri vagy Gavi.
A Mundo Deportivónak adott interjújában Xavi rámutatott, hogy a Barcelona fiatal tehetségeinek új hulláma nagy ígéretet mutatnak a jövőre nézve, sőt, azt is elismerte, hogy szerinte a jelenlegi középpályás csodatinik, a 18 éves Gavi és a 20 esztendős Pedri már magasabb szinten játszanak, mint ő és Iniesta 20 évesen.
Xavi azt állította, hogy a Barca jelenlegi fiataljai a legjobbak közé tartoznak, akiket a klub valaha foglalkoztatott.
"Eric Garcia húszévesen; Ansu... Amilyen versenyképes Gavi, a szenvedély, amit beletesz... Nem voltunk az ő szintjén.”
Az edző azonban azt is hangsúlyozta, hogy ezekre a fiatal játékosokra oda kell figyelni.
"Gavi gyakorlatilag mindent játszott már. Ansu nagy tehetség... Talán túl sokat kérünk tőlük.”
picture

Pedri és Gavi civilben is jól mutatnak egymás mellett

Fotó: AFP

Pedri csodálatosan futballozott a tavaly az Európa-bajnokságon az elődöntőig menetelő spanyol válogatottban, az Esélylesők stábja például az Eb legjobb játékosának választotta – teljes joggal.
Gaviról szinte napra pontosan egy éve írtunk egy nagyobb lélegzetű cikket. Ugyanis úgy focizik, hogy nincs bekötve a cipője. Az egyik spanyol újságíró utánajárt, hogy mi lehet ennek az oka. A magyarázat banális. Egyszerűen nem tudta kiskorában megkötni, így maradt, és megszokta, hogy így focizik. Legutóbb a Columbo című sorozat Végzetes gyakorlat című, 1974-es epizódjában volt ekkora jelentősége egy cipőfűzőnek.
A legjobb 21 éven aluli labdarúgónak járó díjat, a Kopa-trófeát - amelyről az eddigi Aranylabda-győztesek szavaztak - ő vehette át az Aranylabda-gálán.
A Barcelona szerződést hosszabbított vele szeptemberben, ha egy másik egyesület meg akarja szerezni a középpályást 2026. június 30. előtt, akkor egymilliárd eurót kell fizetnie érte. Mint kiderült, hasonló feltételek érvényesek Pedrire és Ansu Fatira is.
picture

Három csodálatos tehetség a katari vb-n: Pedri, Musiala és Gavi

Fotó: AFP

Mindannyian tagjai voltak a katari vb-n a nyolcaddöntőben Marokkó ellenében búcsúzó spanyol válogatottnak. A szövetségi kapitány, Luis Enrique a kiesés után távozott a kispadról. Utódja Luis de la Fuente lett.
Xavinak nem adatott könnyű első év a Barcelona kispadján, de ezzel nincs egyedül. Bár a Barca jelenleg a La Liga élén áll, a menedzser még nem szerzett trófeát, ezt a hiányosságot ő maga is elismerte.
"Mindig azt mondom, hogy a Barca edzőjének lenni az érzelmek hullámvasútja. Érzelmileg nagyon kiegyensúlyozottnak kell lenni, hinni kell a lényegünkben, a személyiségünkben. Van identitásunk, és az emberek látják ezt."
Xavi reméli, hogy kivételes középpályás duója 2019 óta az első bajnoki címhez tudja segíteni a klubot. A Barca jelenleg két ponttal előzi meg a Real Madridot a tabella tetején.

Minden reggel hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés