Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

"Ez az én felelősségem" - Luis Enrique tartotta a szavát, távozik a spanyol kispadról

Eurosport Magyarország

Frissítve 08/12/2022 - 14:37 GMT+1

A korai búcsú miatt távozik a katari labdarúgó-világbajnokságon nyolcaddöntőig jutott spanyol válogatott szövetségi kapitánya, Luis Enrique, helyét Luis de la Fuente veszi át.

Foci-vb - Luis Enrique távozik a spanyol kispadról

Vb-2022 - Luis Enrique távozik a spanyol kispadról.
Az 52 esztendős szakember együttese kedden gól nélküli döntetlent játszott Marokkóval, a tizenegyespárbajban pedig 3-0-ra maradt alul. A találkozó után Enrique megvédte csapatát és vállalta a felelősséget, mondván: ő jelölte ki az első három rúgót, aki egyformán elhibázta kísérletét.
"Én jelöltem ki az első három rúgót, és most is ugyanígy döntenék. Az egyetlen dolgot, amit megváltoztatnék, hogy kivenném Bonót az ellenfél kapujából és egy másik hálóőrrel helyettesíteném" - utalt Luis Enrique a három spanyol tizenegyesből kettőt hárító marokkói kapusra.
Akkor a spanyol nemzeti csapatot másodízben irányító szövetségi kapitány a jövőjét firtató kérdésekre úgy válaszolt: nem időszerű erről beszélni. Csütörtökön a spanyol szövetség közösségi oldalán közölte: Enrique távozik.
Először 2018-ban nevezték ki az ibériai együttes élére, a következő nyáron távozott lánya súlyos betegsége miatt. A kilencéves Xana abban az évben augusztus végén elhunyt csontrákban, Enrique pedig novemberben visszavette a kispadot a csapatot a távolléte alatt irányító Robert Morenótól. Kontraktusa év végéig szólt, a helyét a 61 éves Luis de la Fuente veszi át, aki korábban a többi között volt az Athletic Bilbao vezetőedzője, 2013-tól pedig utánpótlás-válogatottaknál dolgozott, tavaly óta az U23-as együttest irányította.
MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés