Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

A brazil Ronaldót régi önmagára emlékezteti a vb-n látott Mbappé, Neymart visszavárja a válogatottba

Takács Márton

Publikálva 13/12/2022 - 18:32 GMT+1

Ronaldo rajong Kylian Mbappéért. A francia csatár a 2022-es világbajnokság egyik, ha nem a legjobb teljesítményt nyújtó játékosa eddig, öt góllal vezeti a góllövőlistát. A kétszeres világbajnok brazil a PSG támadójában önmagát látja viszont, a franciákat tartja innentől a torna favoritjának, Neymar szerinte megerősödve fog visszatérni a brazil válogatottba.

"A legjobb játékunkat kell játszanunk, ha nyerni akarunk ellenük" - Franciaország Marokkó ellen

Ronaldo Mbappéról, az angolok kieséséről és Neymarról is elmondta a véleményét.
Beszélhetek arról, hogy milyen gyors, milyen jó, és emlékeztet arra, ahogy én játszottam.
Minden idők egyik legjobb középcsatárát, a brazil Ronaldóta Katarban látott Kylian Mbappé önmagára emlékezteti, és úgy véli, a francia csatár a 2022-es világbajnokságot a torna legjobb játékosaként fogja zárni.
Mbappé jelenleg öt mérkőzésen szerzett öt góllal vezeti a vb góllövőlistáját. Megvan az esélye, hogy megnyerje zsinórban második világbajnoki címét is, mivel Franciaország szerdán Marokkóval találkozik az elődöntőben, miután búcsúztatta Angliát az előző körben.
Ronaldo, aki Brazíliával kétszer is megnyerte a világbajnokságot (1994-ben és 2002-ben), úgy véli, Franciaország az a csapat, amelyet meg kell verni a vb-aranyhoz, és Mbappé a torna kiemelkedő játékosa.
"Tudja, hogyan használja ki a képességeit, hogyan menjen gyorsabban, mint a többi játékos, és hogyan használja ki ezt a tulajdonságát asszisztokra vagy gólszerzésre.
Szerintem most Franciaország a favorit a világbajnokság megnyerésére. Ezt már a vb kezdete előtt is mondtam, és Mbappé lesz a legjobb játékos ezen a világbajnokságon.”
picture

Franciaország legyőzte Angliát a katari vb-n

Bár a Paris Saint-Germain FC csatárától várta mindenki a domináns teljesítményt a negyeddöntőben is, Mbappé neve nem szerepelt az eredményjelzőn az angolokkal vívott meccsen. A franciák részéről Aurélien Tchouaméni és Olivier Giroud szállította a gólokat.
Azon a mérkőzésen Harry Kane kihagyott egy késői büntetőt, amellyel 2-2-re egyenlíthetett volna, de Ronaldo úgy véli, Anglia így is büszke lehet a teljesítményére.
"Anglia nagyon-nagyon jól futballozott Franciaország ellen. Szerintem ugyanaz történik, mint ami Brazíliával. A végén apró részletek változtatják meg a mérkőzés eredményét. De az angolok büszkék lehetnek erre a világbajnokságukra."
Ronaldo Brazíliája szintén a negyeddöntőben esett ki, miután büntetőkkel Horvátország ment tovább.
A brazilok a vb egyik favoritjaként utaztak Katarba, a hatodszor trófeájukért szálltak harcba, de Luka Modrićék megállították őket.
picture

Ronaldo markáns véleményt fogalmazott meg Mbappéról és Neymarról is

Fotó: AFP

Neymar elismerte, hogy lelkileg megsemmisült a mérkőzés után, de Ronaldo azt várja tőle, hogy megerősödve tér vissza, és talán még a következő, 2026-os világbajnokságon is játszani fog, amikor 34 éves lesz.
"Azt hiszem, Neymar nagyon feldúlt a brazilok világbajnoki eredménye miatt. Normális, hogy egyelőre így érez, de abban is biztos vagyok, hogy erősebben fog visszatérni, és tovább fog játszani a válogatottban.
Még mindig fiatal, 30 éves. Szerintem a következő vb-n is játszhat. Nagyon örülök, hogy az elmúlt hat hónapban megmutatta elkötelezettségét a brazil válogatott irán. Jól viselkedett. Vigyázott magára. És jó nyitómeccset játszott. Kapott egy nagyon erős rúgást a bokájára. Hatalmas áldozatot hozott azért, hogy újra a nemzeti csapatban játszhasson.
Az utolsó mérkőzésen is nagyon jól játszott. Szerintem nagyon fontos számunkra. Szóval remélem, hogy hamarosan meggyógyul, és erősen tér vissza a futballvilágba a PSG és a brazil válogatott színeiben."
picture

Neymar vigasztalhatatlan volt a vb-negyeddöntős búcsú után

Fotó: AFP

via eurosport.co.uk

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés